Aká je správna veľkosť porcii pre dospelého človeka?

Mám 29 rokov, 156 cm, 46 kg. Už takmer 10 rokov trpím bulímiou - velmi intenzívnou. Liecila som sa u psychiatricky, psychologicky - pomohlo mi to iba na velmi krátky cas. Rozmýšlam nad dlhodobým liecením, ale teraz na to nie je vhodná doba, pretože mám malé dieta a menôžem ho opustit na tak dlhú dobu akú vyžaduje podobná liecba. Skúšam sa znovu vyliecit svojpomocne - nedarí sa mi - ale myslím si, že by mi velmi pomohlo, keby som vedela aká je riadna velkost porcií pre dospelého cloveka. Ja totiž neviem, kedy som sýta, kedy som zjedla akurát dost. Neviem už odhadnút, kedy som sa najedla tak, aby som zahnala hlad a kedy som už prešla hranicu prejedenia.

Otázka

Aká je správna veľkosť porcii pre dospelého človeka?

Odpoveď

Dobrý deň. Chápem že nechcete opustiť malé dieťa, ale Váš stav považujem za závažný. Sama udávate, že ochorenie trvá 10 rokov a dedukujem že aj často vraciate. Pokiaľ vraciate každodenne, alebo aj niekoľkokrát denne, Váš stav je vážný a doporučujem čím skôr hospitalizáciu na špecializovanom odd. na liečbu PPP.
Doporučujem pravidelnú, pestrú a výživnú stravu 6x denne. Pýtate sa na veľkosť porcií tak napr. na raňajky 1-2 rohlíky s maslom a syrom, na desiatu jogurt so sušienkou, alebo pečivom, veľkosť obeda by som prirovnala k obedu v školskej alebo závodnej jedálni, na olovrant 1 obložený chlebík na večeru 1 tanier teplého jedla v množstve ako hlavné jedlo v jedálni alebo 2 rožky s obložením a na II. večeru puding alebo ovocie.