Pred 2 mesiacmi som bola po druhy krat na masazi a pani co ma masirovala pouzivala rozne specialne a vonne olejceky na masaz, po prvom raze sa neprejavila ziadna reakcia, no po druhy krat sa mi na chrbte na miesta pri krku a na ramenach teraz to prechadza

Otázka

Pred 2 mesiacmi som bola po druhy krat na masazi a pani co ma masirovala pouzivala rozne specialne a vonne olejceky na masaz, po prvom raze sa neprejavila ziadna reakcia, no po druhy krat sa mi na chrbte na miesta pri krku a na ramenach teraz to prechadza do polovicky chrbta sa mi zacali vyhadzovat vyrazky nie su hnisave vyzera to skor ako alergia, lebo su miestami malinke akoby som sa vysypala a casom mi vznikaju aj take vacsie podkozne cervene vyrazky ktore len bolia ale vytlacit sa nedaju neda sa s tym nic robit a neviem co stym je to horsie a horsie myslela som ze to casom zmizne ale uz su to 2 mesiace.

Odpoveď

Popisované kožné prejavy môžu byť naozaj alergickou reakciou na kozmetické prípravky používané masérkou. V prvom rade je potrebné prerušiť ich aplikáciu a navštíviť s problémom kožného lekára. Podľa jeho nálezu a uváženia potom prípadne aj alergológa. Rozhodne by som neodporúčala naslepo používať nejaké voľno predajné prostriedky, tie by mohli Váš problém ešte zhoršiť.