Od oktobra mavam tachykardiu, do decembra priblizne kazdy den, odvtedy asi 2 - 3 krat tyzdenne. Pulz mam 85 - 100. Liecim sa na alergiu, uzivam inhalator Alvesco, 1 x denne. Kardiologicke vysetrenie je v poriadku, stitna zlaza tiez. Neurolog mi povedal ze

Otázka

Od oktobra mavam tachykardiu, do decembra priblizne kazdy den, odvtedy asi 2 - 3 krat tyzdenne. Pulz mam 85 - 100. Liecim sa na alergiu, uzivam inhalator Alvesco, 1 x denne. Kardiologicke vysetrenie je v poriadku, stitna zlaza tiez. Neurolog mi povedal ze som mierne neuroticka a dal mi magnezium. Posledny mesiac mavam popri tachykardii aj triasku. Zima mi nie je, v strese nie som. Vacsinou mam problemy v noci a budim sa na ne. V oktobri som bola na divulsii uretry a odvtedy mam problemy. Mam 22 rokov, nefajcim, nepijem, neuzivam drogy, ani kavu, colu. Tak mi prosim poradte, ci som cvok alebo nie. Este musim spomenut, ze liek Persen mi nezabral a tep sa neukludnil, tak si myslim ze psychickeho povodu to nebude.

Odpoveď

Vaša otázka nespadá do tejto rubriky; aj keď ste zrejme alergik, tieto ťažkosti s alergiou veľmi pravdepodobne nesúvisia. Ale predsa Vám skúsim poradiť. Ak odborné vyšetrenia (kardiologické, endokrinologické) vylúčili bežné príčiny tachykardie, tak naozaj najpravdepodobnejšie ( i vzhľadom na Váš vek) sú tzv. neurovegetatívne poruchy, ktoré sa môžu prejavovať týmto spôsobom. Liek Persen je vlastne len kombinovaným rastlinným výťažkom a nemusí byť dostatočne efektívny. Preto by som Vám odporúčala navštíviť psychiatra a pod jeho kontrolou skúsiť prípadne inú liečbu. Nie je to hanba a psychiatri sa už dávno nezaoberajú len skutočnými duševnými poruchami, ale i množstvom nervových porúch podobného druhu ako sú Vaše ťažkosti.