chcem sa spýtať na jeden problém. Dcérke,3,5 ročnej sa samovoľne tvoria modriny na dolných končatinách. Jedna jej zmizne a objaví sa druhá. Viem, že to nie je z udretia. Modriny vyzerajú ako fialové fliačky. Robili jej krvný obraz, všetko mala v poriadku.

Otázka

chcem sa spýtať na jeden problém. Dcérke,3,5 ročnej sa samovoľne tvoria modriny na dolných končatinách. Jedna jej zmizne a objaví sa druhá. Viem, že to nie je z udretia. Modriny vyzerajú ako fialové fliačky. Robili jej krvný obraz, všetko mala v poriadku. Je alergička, užíva Aerius sirup (predtým Zyrtec). Má alergiu na roztoče, plesne, prach. Zistili jej potravinovú alergiu na bielkovinu kravského mlieka, arašidy, vajíčka. Uvedené potraviny sa jej snažím nedávať. Potravinová alergia sa jej však nijako výnimočne neprejavuje. Chcem sa preto spýtať či sa modriny môžu tvoriť ako alergická reakcia, resp. z čoho jej potom tie modriny vznikajú.

Odpoveď

Kožné prejavy diagnostikovať týmto spôsobom na diaľku podľa popisu naozaj nie je možné. Nepredpokladám však, že sa jedná o prejavy alergie a preto najrozumnejšie bude navštíviť kožného lekára.