Trpím 12 rokov alergiou - pri psychickej záťaži sa prejavy zhoršujú-tento rok mi vyšli testy na jahňady - t.j. pele veľmi pozitívne - lekárka mi naordinovala in. POllinex - injekcie však obsahujú tekutý fenol, ktorý poznám z laboratória org. chémie ako to

Otázka

Trpím 12 rokov alergiou - pri psychickej záťaži sa prejavy zhoršujú-tento rok mi vyšli testy na jahňady - t.j. pele veľmi pozitívne - lekárka mi naordinovala in. POllinex - injekcie však obsahujú tekutý fenol, ktorý poznám z laboratória org. chémie ako toxickú látku, život a zdravie ohrozujúcu. Je možné liečiť peľovú alergiu aj inými prostriedkami, ktoré nemajú v sebe toxické prísady. Efekt z takejto leičby sa mi zdá diskutabilný - skôr mi pripadá, že pacientov farmaceutické firmy otravujú a nie leičia. Rozhodne si Pollinex inj. aplikovať nedám.

Odpoveď

Nie je možné, aby akýkoľvek liek obsahoval zdraviu škodlivé látky v množstve alebo koncentrácii, ktoré by mohli ľudskému organizmu uškodiť. Pollinex inj. patrí medzi veľmi účinné alergénové vakcíny na liečbu peľovej alergie. Jediným rizikom- ako pri všetkých alergénových vakcínach- je alergická reakcia- preto sa aplikuje len na odbornej ambulancii a za dodržania určitých opatrení. Ak sa však obávate Pollinexu, je možná aj iná liečba peľovej alergie, napr. preparátmi, ktoré sa užívajú vo forme kvapiek (napr. preparát Staloral). Informácie o nich Vám určite na požiadanie podá Váš alergológ.