Ked idem na velku stolicu niekdy zbadam ze mi tecie aj krv, nieje to vela krviale predsa mam, mozete mi nejako poradit co s tym? A z coho to moze byt? Tento problem som nemala, zacal sa miobjavovat po tom ako som bola chora na oblicky, mala som dfaku infe

Otázka

Ked idem na velku stolicu niekdy zbadam ze mi tecie aj krv, nieje to vela krviale predsa mam, mozete mi nejako poradit co s tym? A z coho to moze byt? Tento problem som nemala, zacal sa miobjavovat po tom ako som bola chora na oblicky, mala som dfaku infekciu.

Odpoveď

Nemyslím, že by Váš problém mohol súvisieť s liečbou infekcie obličiek. Ale v každom prípade si vyžaduje návštevu lekára, najlepšie odborníka gastroenterológa a podrobnejšie vyšetrenie. Najčastejšou príčinou sú hemoroidy, čo sú rozšírené cievy okolo konečníka, ktoré sa vytvárajú najmä pri sklone k zápche. K tomuto problému však existuje aj vrodená predispozícia- napr. u ľudí, ktorí majú kŕčové žily na nohách (čo je vlastne podobný problém).Ale príčin, ktoré môžu vyvolať krvácanie z konečníka je viacero, niektoré sú i vážnejšie a preto je vždy potrebné zistiť pôvod tohto problému.