Z biochemickeho rozboru krvi vyplyva, ze nemam dizpoziciu na alergiu. Aka je prosim Vas pravdepodobnost, ze mozem mat problem s alergiou (napriklad na roztoce, plesne atd.). Je mozne, aby som mal test krvy OK po vsetkych strankach a napriek tomu byt alerg

Otázka

Z biochemickeho rozboru krvi vyplyva, ze nemam dizpoziciu na alergiu. Aka je prosim Vas pravdepodobnost, ze mozem mat problem s alergiou (napriklad na roztoce, plesne atd.). Je mozne, aby som mal test krvy OK po vsetkych strankach a napriek tomu byt alergik?

Odpoveď

Alergik môžete byť, aj keď máte normálne hodnoty tzv. markerov alergie v krvi. Z diagnostického hľadiska sú najdôležitejšie príznaky, svedčiace pre alergické ochorenie a citlivejšou metódou k potvrdenie alergie sú tiež kožné testy. Ich negatívne hodnoty však alergické ochorenie nevylučujú. Jednak preto, že môže ísť o alergiu na látku, ktorá nie je testovaná a jednak preto, že výsledky testov závisia od reaktivity kože, ktorá môže byť ovplyvnená rôznymi faktormi v zmysle plus i mínus.