Dva dni nazad rano sa mi na dlani jednej ruky objavilo scervenanie pokozky sprevadzane neobvykle silnym pocitom svrbenia. Scervenanie je nepravidelneho tvaru, flaky. Vcera sa mi tie flaky mierne zvacsili. Na druhej dlani je tiez jeden flak, ale nepomerne

Otázka

Dva dni nazad rano sa mi na dlani jednej ruky objavilo scervenanie pokozky sprevadzane neobvykle silnym pocitom svrbenia. Scervenanie je nepravidelneho tvaru, flaky. Vcera sa mi tie flaky mierne zvacsili. Na druhej dlani je tiez jeden flak, ale nepomerne mensi. Dnes dokonca jedno miesto tohoto scervenania vytvorilo akesi svetlejsie "lozisko" - a samozrejme tam citim to svrbenie najviac. Struktura pokozky sa okrem zmeny farby tesne pod vrchnou vrstvou nezmenila, nie je ani tvrdsia, ani citlivejsia. Nikdy som predtym nic podobne nemal. Alergicky som len na chilli a umele sladidla, ale tieto alergie sa prejavuju uplne inak a nie som si vedomy, ze by som prisiel poslednych par dni do styku s nimi. Nezmenil som ani nic ine vo svojom zivote natolko, aby to mohlo mat taketo nasledky. Pouzivam stale rovnake chemicke vyrobky - avivaz, kozmetiku a osobnu hygienu dodrziavam normalne. Znepokojuje ma najme rychlost akou sa to rozrasta a neprirodzene silnym pocitom svrbenia.

Odpoveď

Vzhľadom na svrbenie a na to, že už bola u Vás dokázaná alergická dispozícia, môže ísť o prejav alergie- celkovej alebo kontaktnej. S prejavmi je potrebné navštíviť ako dermatológa, tak i Vašeho alergológa.