Som alergicka a astmaticka pat rokov. Prekonala som aj FESS operaciu prinosovych dutin (polypy). Beriem Xyzal a Nasonex, na astmu Symbikort a Ventolin a napriek tomu cely rok mam hnisave hlieny a upchaty nos, castom som chora a astmaticke zachvaty mavam 2

Otázka

Som alergicka a astmaticka pat rokov. Prekonala som aj FESS operaciu prinosovych dutin (polypy). Beriem Xyzal a Nasonex, na astmu Symbikort a Ventolin a napriek tomu cely rok mam hnisave hlieny a upchaty nos, castom som chora a astmaticke zachvaty mavam 2-3 krat do roka. Alergolog mi za pat rokov nikdy nezobral krv urobil mi iba jedno pelove vysetrenie. Chcem sa spytat ci neexistuje nejaka efektivnejsia liecba?

Odpoveď

Iste existuje efektívnejšia liečba. Resp. nastavenie liekov a dávok tak,aby sa vaša astma dostala pod kontrolu. Lieky ktoré dostávate sú síce kvalitné, ale zrejme dávkovanie nie je nastavené vyhovujúco, resp. by bolo vhodné ich vymeniť za iné, pretože aj pri kvalitných liekoch je reakcia organizmu individuálna- to znamená, že niekomu vyhovuje lepšie ten liek a inému zas iný. Zrejme by bolo vhodné venovať pozornosť aj stavu imunity a podporiť ju vhodnou imunomodulačnou liečbou. Skúste požiadať svojho lekára o prehodnotenie vašej liečby a jej zintenzívnenie, alebo budete musieť vyhľadať iného lekára.