Posl. rok som prekonala niekolko angín, chripok a nachladnuti. Pred mesiacom ma hrozny kasel, bolesti hlavy, bolesti na preiduskach dohnali na kompl. vysetrenia. Zistili mi chlamydie pneumonia, ktore mi lekarka preliecila 2 tyzdnovymi antibiotikami, takti

Otázka

Posl. rok som prekonala niekolko angín, chripok a nachladnuti. Pred mesiacom ma hrozny kasel, bolesti hlavy, bolesti na preiduskach dohnali na kompl. vysetrenia. Zistili mi chlamydie pneumonia, ktore mi lekarka preliecila 2 tyzdnovymi antibiotikami, taktiez mi zistili nizke zelezo- len okolo 4,9 /mam 22 rokov/ a nasadila mi sorbifer na mesiac a moment. mi konci tak mam dalsie zelezo na mesiac. Bolesti hlavy a na prsiach sa stratili. Vyslo mi taktiez ze som na nieco alergicka, takze mi idu robit testy. Podla informacii som zistila ze chlamydie pneumonia ci neustale choroby su priznakom oslabenej imunity, a zevraj chlamydie taktiez tu imunitu znovu znizuju, teda cerpam to z internet a podobne, takze musite asi vy overit moje informacie. Prosim vas, co by som mohla robit, jest, teda spravit, aby som svoju imunitu vylepsila. Som neustale chora, ochoriem aj kazdy 2 druhy mesiac.

Odpoveď

Vaše informácie z internete sú v zásade správne. K celkovo zníženej odolnosti však iste prispievala aj chudokrvnosť, ktorú treba dôsledne liečiť. Vzhľadom na to, že idete na alergologické vyšetrenie, kde do kompetencie príslušného odborníka patrí aj imunológia, čiže zhodnotenie imunitného stavu organizmu, treba urobiť príslušné vyšetrenia a v prípade potreby podporiť zhoršenú obranyschopnosť liečebnou kúrou na posilnenie imunity.
Vy sama môžete svoju imunitu zlepšiť hlavne úpravou životosprávy s dostatkom oddychu a fyzickej aktivity v prírode, stravovania so zvýšeným prísunom vitamínov a minerálov, prípadne si pomôcť aj výživovými doplnkami z lekárne.