Dobrý deň! Mám jeden problém. Často sa mi na perách robí herpes, niekedy sa jeden vylieči sa hneď sa objaví druhý. Cítim sa celkom dobre. Keď vyráža herpes, tak mám trochu teplotu. Neviem, či to môže spôsobovať aj HAK, alebo stres. Ako sa tomu vyvarovať?

Otázka

Dobrý deň! Mám jeden problém. Často sa mi na perách robí herpes, niekedy sa jeden vylieči sa hneď sa objaví druhý. Cítim sa celkom dobre. Keď vyráža herpes, tak mám trochu teplotu. Neviem, či to môže spôsobovať aj HAK, alebo stres. Ako sa tomu vyvarovať? Užívam B-komplex a skúšam aj IMMUNAL.

Odpoveď

Váš postup je celkom správy. Ak nepomôže, je možné vyhľadať pomoc imunoalergológa, ktorý vám môže dať liečebnú kúru na ovplyvnenie imunitného stavu organizmu, ktorá býva v týchto prípadoch pomerne úspešná. Herpetická infekcia je však chronická, vírus je vlastne prítomný v bunkách na rozhraní kože a sliznice pery a frekvencia prejavov sa môže po určitom čase opäť zvýšiť. Súvisí to s vplyvmi, ktoré sa dajú len ťažko eliminovať. Napr. môže to byť iná bežná vírusová infekcia, stres, intenzívnejšie slnečné žiarenie a pod.

Najčítanejšie články