Zijem 5 mesiac v zahranici a mam uz dost dlhu dobu problem z vytokmi. Su bielej farby a zapachaju. Pouzivala som kupele v harmanceku, krem na infekcie, pouzivam gel na intimnu hygienu stale nosim vlozky ale nic mi nepomaha. Niekedy to na chvilku prejde al

Otázka

Zijem 5 mesiac v zahranici a mam uz dost dlhu dobu problem z vytokmi. Su bielej farby a zapachaju. Pouzivala som kupele v harmanceku, krem na infekcie, pouzivam gel na intimnu hygienu stale nosim vlozky ale nic mi nepomaha. Niekedy to na chvilku prejde ale stale sa to vracia. citala som o mykoze a asi mam aj dost priznakou o ktoryych som pri tejto infekcii citala. Svrbi ma pokozka som nervozna, naladova, vypadavaju mi vlasy mam lupiny, akne, a pobolieva ma dost v podbrusi.este vela inych. Mala som aj doma problem z infekciou ale vyliecilo sa to a potom som uz nemala nic az pokial som neisla do zahranicia. Vytoky som sice mala stale ale bez zapachu a lekarka mi vravela ze take su v poriadku.. tu na ostrove kde zijem nieje pitna voda ako na slovensku kde som zila a je tu stale teplo priam horuco. Dost casto sa chodim kupat do bazena.

Odpoveď

Veľmi pravdepodobne sa u vás jedná o infekciu pošvy, možno kvasinkovú a možno zmiešanú- kvasinkovú aj bakteriálnu. Bez odborného vyšetrenia a liečby sa však svojho problému nezbavíte, naopak, môže dôjsť k šíreniu zápalového procesu na ďalšie orgány- vaječníky, maternicu- čo je už oveľa vážnejší stav. Okolnosti v ktorých žijete, môžu prispievať k udržiavaniu ťažkostí- rozhodne za daných okolností nie je vhodné kúpanie v bazéne, ani pohlavný styk. Podstatná je však návšteva gynekológa a adekvátna liečba.