Mám 29 rokov, pracujem ako letuška a už približne pol roka mám zvláštny pocit sucha v ústach no nepociťujem smad a tiez na bocnych stranach jazyka mam pocit akoby som sa dotýkala olovenej vidličky alebo alobalu. Neviem či tento popis mojho problému stačí.

Otázka

Mám 29 rokov, pracujem ako letuška a už približne pol roka mám zvláštny pocit sucha v ústach no nepociťujem smad a tiez na bocnych stranach jazyka mam pocit akoby som sa dotýkala olovenej vidličky alebo alobalu. Neviem či tento popis mojho problému stačí. Je to dosť nepríjemné. Snažím sa dodržiavať pitný režim a mám aj dostatok spánku, no neviem čo to ovlyvnuje. Su dni kedy to necítim, no vacsinou mam tieto pocity stale. Nikdy som nemala ziadne zdravotne problemy a tiez si nemyslim ze je to ovplynene mojim zamestnanim, lebo som tieto problemy mala uz predtym ako som zacala lietat.

Odpoveď

Pri suchosti slizníc pri dostatočnom prísune tekutín je potrebné jednak stomatologické vyšetrenie a jednak celkové vyšetrenie- najmä laboratórne. Môže totiž ísť o problém lokálny, ale i celkový. Napr. niektoré ochorenia reumatického charakteru sa môžu začínať prejavovať práve takto.

Najčítanejšie články