Mám 16 dcéru, ktorá od svojich 6 rokov je leičená na alergiu. V rámci jej liečby by jej na odporúčanie jej lekára pomohol liečebný pobyt. V tejto súvislosti sa Vás chcem opýtať, ktoré spoločnosti na Slovensku takýto liečebný pobyt organizujú. Môj zanestná

Otázka

Mám 16 dcéru, ktorá od svojich 6 rokov je leičená na alergiu. V rámci jej liečby by jej na odporúčanie jej lekára pomohol liečebný pobyt. V tejto súvislosti sa Vás chcem opýtať, ktoré spoločnosti na Slovensku takýto liečebný pobyt organizujú. Môj zanestnávateľ by mi na uvedený lieč. pobyt poskytol finančnú výpomoc za predpokladu, že by išlo výlučne o ozdravný pobyt so zameraním na liečbu alergie.

Odpoveď

Liečebné pobyty na území Slovenska u alergikov (vrátane detí) sú poskytované prevažne ako kúpeľná liečba a hradené z väčšej časti zdravotnou poisťovňou. Doplatok pacienta (rodičov) závisí od zvolenej kúpeľnej liečebne a ročného obdobia. Návrh na kúpeľnú liečbu vypisuje ošetrujúci lekár a potvrdzuje príslušný alergológ. Liečebné pobyty mimo SR (spravidla prímorské), si platí pacient sám (resp. rodičia). Organizovaním týchto pobytov sa zaoberajú viaceré cestovné kancelárie. Predpokladám, že by nemal byť problém si nájsť konkrétnych poskytovateľov týchto služieb na internete.

Najčítanejšie články