Dobry Den Mam 23 rokov a od polovice decembra 2008 sa mi zrazu zacali robit po tvari, krku, chrbate a hrudi vyrazky. Ide bud o podkozne bolave vyrazky, ktore sa nedaju vytlacit, alebo tie, ktore obsahuju bud bielu tekutinu, alebo v poslednim case skor

Otázka

Dobry Den Mam 23 rokov a od polovice decembra 2008 sa mi zrazu zacali robit po tvari, krku, chrbate a hrudi vyrazky. Ide bud o podkozne bolave vyrazky, ktore sa nedaju vytlacit, alebo tie, ktore obsahuju bud bielu tekutinu, alebo v poslednim case skor tuhu bielu hmotu . S vyrazkami som nemal absolutne ziadny problem od 19 rokov az do teraz. Na konci decembra som zacal chodit do solaria a vyrazky postupne vymizli. V polovici januara som ochorel na zapal hrdla a tyzden som bral Klacid SR, vyrazky som vsak mal stale, a tak po roznych vysetreniach, ktore boli vsetky vporiadku a vylucili aj helikobaktera mi zistili chronicky zapal mandli. Mandle mi 2.4.2009 odstranili, vyrazky vsak mam od polovice januara nepretrzite a nebadam vobec ziadnu zmenu k lepsiemu. Moja jedina nadej bola, ze povodcom su mandle, ale asi som sa mylil. Moj spolocensky zivot uz prakticky neexistuje, zo skoly sa hned ponahlam domov, kde som stale zavrety a psychicky ma to vycerpava. Co mam robit?

Odpoveď

Podľa opisu by ste mali užívať Roaccutane resp Aknenormin po skontrolovaní pečeňových testov a hladiny tukov v krvi... (Celú odpoveď si môžete prečítať na www.akne.sk)