Ako sa zbaviť podporných prostriedkov pri liečbe bulímie?

Uz stvrtym rokom sa liecim z bulimie, vela veci sa zmenilo k lepsiemu- zacalo sa pravidelne jest, styri rokuy nezvraciam, jem vsetko od ovocia, zeleniny po sladkosti, ci slaninu, v pravidelnych dvoj- trojhodinovych intervalov, snazim sa nebyt hladna, aby som potom nezedla celu chladnicku. Moj problem je stale pouzivanie pripravkou s karnitinom, od jedneho po tri pohare denne, ked cvicim je to pol litra pocas cvicenia. + spalovace tuku vo forme caju. Nechudnem, len mi to drzi vahu. Ak si karnitin nedam som po dvoch- troch dnoch strasne nervozna a bojim sa ze priberiem. Strach z pribratia ostal stale, pribratie pre mna stale znamena akusi formu neestetickosti, starnutia... Momentalne mam 180 cm a cca 65-66 kg. Tuzim po dietati ale s psychologom sme sa zatial rozhodli aj pre ine priciny (bulimiu mam hlavne kvoli zneuzitiu) o adopciu po uprave istych problemov. Ako sa zbavit podpornych prostriedkov ked som fakt po par dnoch bez nich nervozna.

Otázka

Ako sa zbaviť podporných prostriedkov pri liečbe bulímie?

Odpoveď

Dobrý deň, máte poruchu príjmu potravy ako ste sama správne uviedli. Predtým ste na znižovanie hmotnosti používali vracanie. Aktuálne nevraciate, čo je fajn a výrazne sa zlepšilo aj stravovanie. Momentálne na kontrolu hmotnosti používate spalovače tukov a cvičenie za účelom na spálenia kalórií. Váš problém so stravovaním naďalej trvá v pozmenenej forme ( naďalej pretráva strach z priberania, strach pri nepoužití "osvedčeného" kompenzačného mechanizmu na kontrolu homotnosti...).
Schvaľujem, že navševujete psychológa, treba v tom pokračovať. Okrem toho Vám doporučujem aj liečbu na špecializovanej ambulanciina na liečbu PPP, resp. navštíviť psychiatra v mieste bydliska.