Uz vyse roka, mi býva zle. Tocenie hlavy,hnacky, únava, extrémna vycerpanost, nevládnost, absolútna nechut do kazdej telesnej aktivity, nevládnost, v maximálnych prípadoch az pocit na zvracanie, nechut do jedla a zároven nato obrovský apetít. najprv som t

Otázka

Uz vyse roka, mi býva zle. Tocenie hlavy,hnacky, únava, extrémna vycerpanost, nevládnost, absolútna nechut do kazdej telesnej aktivity, nevládnost, v maximálnych prípadoch az pocit na zvracanie, nechut do jedla a zároven nato obrovský apetít. najprv som tomu pripisovala iba malý význam, ale ked sa tie stavy opakovali znovu vracali,a zistila som, ze mi rapídne vypadavaju vlasy zacala som navstevovat lekárov. vsetky mozne vysetrenia, nikde mi nic nezistili, krvný obraz, stítna zlaza, krvny tlak a neviem co este, vsetko som mala najviac ok. na vlasy som brala, výzivové doplnky, revalid, sampony (selsun blue) neocapil, alpicort. nic nepomaha. okrem toho sa mi extremne mastia. stavy, ked mi je zle prichadzaju necakane a nahle a trvaju vzdy inak a v roznej miere. den az dva tyzdne. v tom case vecsinou doma lezim a spim, lebo nic ine robit nie som schopna.ma 18 rokov a pravidelne sportujem (ak mi prave nieje zle).

Odpoveď

Stavy, ktoré popisujete sú nepochybne veľmi nepríjemné, ale na diaľku sa takýto komplikovaný problém naozaj riešiť nedá. Môžem poskytnúť iba nasmerovanie k ďalším vyšetreniam. Ak ste neboli ešte vyšetrená gastroenterológom, bolo by potrebné toto vyšetrenie doplniť, vrátane vyšetrenia na coeliakiu ( intoleranciu lepku), ktorá sa prejavuje často celým spektrom najrôznejších príznakov, z ktorých mnohé sa podobajú tým vašim. Rovnako by bolo potrebné realizovať aj imunologické vyšetrenie.V prípade normálnych nálezov i psychologické, resp. psychiatrické vyšetrenie. Niekedy i primárne skôr psychické ťažkosti typu depresie sa môžu prejavovať rôznymi somatickými (telesnými) príznakmi.