Častá nádcha, kašeľ a zápal priedušiek

Mam 1,5 rocnu dcerku, ktorá má velmi často nadchu, kašel, zapal priedusiek. Boli sme u alergologa, ma int.laktozy, znizenu imunitu ale alergiu ziadnu. Dost casto uziva antibiotika. Od sept.2009 mame moraxelu a streptococa co nevieme preliecit. V rodine nikto iny nema. Ako by sa to dalo este riesit? Momentalne uziva aerius sir.,a flixotide inh., ribomunyl.dostala este do nosa allergodil spray coho sa obavam, lebo na letaku je pisane ze od 6 rokov a dcera ma len 1,5 roka.Mozu to použivat aj take male deti?A co s bakteriamy? Uziva pravidelne aj probiotika a je este dojcena.

Otázka

Častá nádcha, kašeľ a zápal priedušiek

Odpoveď

Na základe vášho veľmi stručného opisu sa neviem jednoznačne vyjadriť, ale jedno môžem povedať s istotou: pokiaľ tie baktérie (Moraxella a Streptokok) sú v nošteku vašej dcérky a vaša dcérka nie je zjavne chorá (t.j. hustá hnisavá nádcha, hnisavý zápal hrdla s horúčkami) tak sa kvôli tým baktériám neplašte. Stačí,že jej podávate vhodné probiotikum. Postupne ju aj začnite otužovať.
Ozaj a vaša dcérka má astmu? Lebo lieky, ktoré ste uviedli sú na liečbu astmy.
Alergodil jej nemusíte dávať. Je to podľa mojich skúseností málo účinný liek pri nosových príznakoch alergie a píšete, že vaša dcérka nemá alergiu, tak načo? Podľa mňa na pokrytie prípadných alergických príznakov by mal stačiť aerius, ktorý vaša dcéra užíva (ak ste ale povedzme po dvoch troch mesiacoch užívnia aeriusu nepozorovali žiadny priaznivý efekt, tak by som v liečbe aeriusom nepokračoval).