Ako sa vyliečiť s anorexie?

Mam 17 rokov vysku 170cm a vahu 51kg, posledne mesiace som chcela schudnut a podarilo sa mi to bohuzial ku koncu dietovania som sa dopracovala az k anorexii. Nie je to este v pokrocilom stadiu a ja sama by som sa z toho chcela strasne moc dostat len mam strach ze ak zacnem jest 5krat denne priberiem vsetko naspat. Najradsej by som ostala pri zdravom stravovani ale ja mam pocit ze vsetko okrem zeleniny, ovocia, cerealii je nezdrave a tucne. Tak strasne by som chcela jest a dostat sa na denny prijem aspon tych 6000 kJ ale nech sa snazim ako chcem vzdy to skonci pri 3500 a to uz je vazne maximum redtym som mala tak 2000 denne. prosim pomozte mi co mam robit aby som nepribrala ale mohla zacat normalne jest a aby sa stratili tie vycitky svedomia po kazdom jedle. Po kazdom jedle mam pocit akoby som bola o 5kil tahsia.

Otázka

Ako sa vyliečiť s anorexie?

Odpoveď

Vaše postoje k jedlu, hmotnosti a Vášmu telu svedčia pre anorexiu. Je fajn, že si uvedomujete, že máte problém. Pokiaľ sa chcete liečiť najvhodnejším riešením by bolo navštíviť psychiatra, resp. našu špecializovanú ambulanciu.
Musíte si položiť otázku, či chcete byť zdravá alebo si chcete umelo strážiť Vašu hmotnosť. Oboje súčasne nie je možné.
Taktiež pripomínam, že pre Vás zdravá strava rovná sa pestrá strava. Pokúste sa rozšíriť Váš jedálniček / občas treba zjesť aj mastnejšie jedlo/, obmedzte ovocie, zeleninu a cereálie. Začnite sa stravovať ako ľudia z Vášho okolia, ktorí nediétujú. Dežím palce.