Mám problém s príjmom potravy, a psychické problémy.

Mam tolko veci, ze neviem ani cim zacat..asi tym, co mam diagnostikovane: celiakia, intolerancia laktozy, refluxna gastritida, bulbitida. K vymenovanym som sa dostala (asi) tym, ze som mala strasny pocit menejcennosti, lebo som bola "pri sebe", tak som kade ako experimentovala, pila som caje na chudnutie, diety, bulimia, nejedla som cele dni. a toto je vysledok. ale moj problem je skor psychicky. nedokazem byt stastna, vzdy musim hladat nieco, aj ked je to dokonale, stale vycitam kazdemu naokolo totalne banality, byvam s priatelom a nestretavam sa s kamaratmi, ani s rodinou(vzdy mi bol prednejsi priatel, ak som ho nemala, tak kamarati, pretoze v rodine sa necitim ako v rodine, aj ked na to nemam dovod_aj ked na detstvo si VOBEC nepamatam) som nesvoja, neustale nervozna, mam stavy totalneho nervoveho sialenstva, kedy kricim, placem, skoncim v totalnom deliriu na zemi, z ktoreho sa za chvilu preberiem, som strasne ziarliva na priatela a kazdy den sa mi hlavou premiela milion veci, ktore maju vzdy rovnaku postupnost: zacnem riesit problem, vytoci ma, obvinujem seba, inych a nakoniec si s nervami poviem "je mi to jedno" aj tak to nema zmysel, a mozno to ani neni pravda, vtedy sa ukludnim..ale nikdy to neni trvaly stav...behom dna, hodiny sa to zacne odznova. uz neviem, co mam robit, nedokazem sa odputat od negativnych myslienok, co mi len kazi vztahy..a dalsia vec je, ze nedokazem jest a pribrat, lebo len ten pocit, ze som chuda mi ostava ako nieco pozitivne.. mohli by ste mi nejako poradit, alebo povedat o co ide, prosim?

Otázka

Mám problém s príjmom potravy, a psychické problémy.

Odpoveď

Vhodné by bola navštíviť psychiatra, je dosť možné že trpíte PPP. Tiež by som doporučila vedenie psychológom. Keď sa začnete primerane stravovať zvážila by som po konzultácii s gastroenterológom zopakovať niektoré vyšetrenia.
Pacientky s PPP môžu trpieť rôznymi zažívacími ťažkosťami, ktoré po obnovení stravovania postupne odoznejú a diagnózy nie sú definitívne.