Dá sa odstrániť červenú cievku pod kožou a je to finančne náročné?

Už dobrých pár rokov mám pod ľavým okom červenú akoby cievku pod kožou. Vyzerá to ako blesk nemá to ani 1cm do každej strany. Ešte mám niečo také na ľavej ruke ale to ma až tak netrápi. Chcela by som sa opýtať viem že sa to dá nejako odstrániť ale neviem kde ani presne ako. A ešte či je to bolestné a finančne náročne?

Otázka

Dá sa odstrániť červenú cievku pod kožou a je to finančne náročné?

Odpoveď

Dá sa to veľmi ľahko odstrániť, sú na to rôzne lasery - Laser KTP, pulzné farbivové lasery, intenzívne pulzné svetlá, tento svetelný lúč sa zachytí v cievke, ktorá obsahuje krv a je tak viditeľná, dochádza k jej prehriatiu, tak dochádza k rozpadu a následnému vstrebaniu cievky. Tieto zákroky sa nevykonávajú však v období intenzívneho slnka, najlepšie je to podstúpiť v jeseni. NIekedy je potrebné opakovať ošetrenie aj 2 krát, niekedy aj 3 krát, ale podľa rozsahu ako ste písali Vy si myslím, že u Vás to bude jednorázová záležitosť.
Cena závisí vždy od toho, na akom mieste tú cievku máte a aká je veľká, vo Vašom prípade to vôbec nebude drahé. Cena sa pohybuje okolo 50 EUR za laser 5 min.