Cítim v hrudi brnenie pri vyššej fyzickej zátaží

Mal som zápal priedušiek bral som antibiotiká. Asi pred mesiacom som bol u ORL doktora pretože som mal krvavý hlien, tak mi predpísal sinupret a sanorin myslím, alebo nejake iné kvapky. Tie som bral bolo ok asi 3 týždne, no posledné 3 týždne cítim niekedy v hrudi také brnenie iba na pravej strane, väčšinou pri vyššej fyzickej zátaží (keď behám) alebo ked maximláne vydýchnem. Obvodná mi robila aj výtery z hrdla a bolo to ok. Dnes som sa ale zobudil a mal som skôr také dýchanie že nadýchnuť v pohode ale vydýchnuť sa mi nedalo dobre na 100 %, a včera som si dal nasivin (mal som upchatý nos), a dnes som cítil ako keby krv v ústach (mohlo to ísť asi zo sliznice) či nemôže byť niečo snou neviem, pretože predtým som nič nemal všetko bolo ok nebral som kvapky a žiadnu krv som potom necítil. A mám aj stále hlien (bral som aj Solmucol) Kde môže byť problém?

Otázka

Cítim v hrudi brnenie pri vyššej fyzickej zátaží

Odpoveď

V tomto prípade preceňujete možnosti internetového poradenstva. Pravdepodobne máte alergický zápal nosovej sliznice - býva často sprevádzaný opuchom nosovej sliznice a krvácaním tejto sliznice, kedy človek aj cíti v ústach chuť krvi. Skúste si v lekárni kúpiť malé balenie tabletiek antihistaminika (napríklad cetirizin)a užívajjte denne 1 tabletu. Ak váš problém nevymizne pri tejto liečbe a bude vás obťažovať, tak sa dajte vyšetriť vášmu lekárovi.
Ten pocit brnenia môže najpravdepodobnejšie vyvolávať zvýšená hlienotvorba v daktorej prieduške v pravej polovici pľúc. Ak to v rozumnom čase (do 6-8 týždňov)neprejde samo, treba zájsť za lekárom, ktorý vás vyšetrí, popočúva priedušky a prípadne naordinuje ďalšie vyšetrenia.