Mamka je chorá a B17 by jej malo pomôcť

Poculi ste o Vitamine B17? Ak ano mohli by ste mi poradit prosim? Mamka je chora, (lymfom na hrubom creve-lieci sa chemoterapiami)chcem jej pomoct len neviem ako.Citala som o tom dost vela na ineternete lenze lekarka o tom nic nevedela,tak neviem co teraz...B17 sa da zakupit v tabletach alebo ucinnejsia moznost su injekcie lenze neviem ci ich mam kupit aby sa to nejako neskomplikovalo ak by sme jej to podali bez vedomia lekarov... Citala som, ze najlepsie je dostat B17 do tela v co najvacsom mnozstve a v co najkratsom case. Len teraz zacala s tymi chemoterapiami tak mohli by sme jej kupit ten vitamin B17?

Otázka

Mamka je chorá a B17 by jej malo pomôcť

Odpoveď

Ospravedlňujem sa za neskorú odpoveď, ale bol som 2 týždne na cestách. To najdôležitejšie pre vyliečenie vašej mamky už robia lekári. No aj vy môžete podporiť liečbu. Tzv. vitamin B17 (amygdalin) je látka nachádzajúca sa v mnohých rastlinách, plodoch a ich jadrách, strukovinách, ale tiež v živočíšnych produktoch a tiež v ľudskom tráviacom systéme. V skutočnosti zatiaľ nepatrí oficiálne k skupine vitamínov. Podľa istej biochemickej teórie z pred polstoročia má ničivý účinok práve na niektoré rakovinové bunky, pričom zdravým bunkám neškodí vďaka obsahu ich ochranných enzýmov. Nejde teda o žiadnu novinku. Ako dieťa som si taktiež lúskal jadierka marhúľ, hoc nám to zakazovali práve kvôli amygdalínu.
Dnes existuje rad komerčných preparátov obsahujúcich túto látku v zmesi s ďalšími prírodnými protirakovinovými výťažkami z húb a raslín (napr. B17 apricarc). Navyše na trhu existujú dnes už desiatky iných komerčných preparátov rôznych protirakovinových látok a koncentrátov vo forme potravinových doplnkov. Je ťažké sa zorientovať. Ich preventívne alebo protinádorové účinky sú experimentálne známe, ale nedokážu samostatne vyliečiť už rozvinutú rakovinu. Pôsobia predovšetkým v prevencii rakoviny a u chorých a liečených ľudí môžu významným spôsobom ako doplnková terapia pozitívne ovplyvniť úspešnosť liečby cytostatikami a žiarením a prispieť tak k prežívaniu onkologických pacientov. Lekári môžu aplikovať a doporučovať len oficiálne zavedené prípravky a terapiu a preto sa vám k tomu často ani nevedia vyjadriť, pokiaľ sa nešpecializujú na túto oblasť farmakoterapie.
Preto sa nemusíte báť aplikácie tohto lekárenského produktu ani iných s podobnými účinkami. Mnohé z nich majú skôr ochranný význam pre zdravé bunky a chránia ich pred negatívnymi sekundárnymi následkami a genotoxickými účinkami cytostatickej a radiačnej terapie, pričom vôbec neznižujú jej účinnosť. Môžu významne pozitívne modifikovať liečbu a prežitie onkologických pacientov (antimetastatické účinky). Keďže sú to väčšinou látky obsiahnuté aj v prirodzených potravinách je dôležité aj pre zdravých ľudí, konzumovať ich po celý život v rámci životosprávnej prevencie (nespracované – ovocie , zelenina, mlieko, mäso a vnútornosti, vajcia, obilniny, strukoviny, byliny, huby, kvasné produkty atď.). Chorí a operovaní pacienti v rámci svojích možností a obmedzení a dosiahnutiu vyššieho ochranného účinku týchto látok, môžu siahnuť aj po komerčných preparátoch, avšak vždy súčasne s prirodzenými potravinami, pokiaľ to zdravotný stav dovolí.
Preto kľudne kúpte mamke apricarc a nech vyberie jednu dávku alebo aj viac a neskôr môžete siahnuť aj po iných doplnkoch liečby (celladam-vitacell, flavín 7, indonal, chlorela, šitake, biobran atď.) no nespoliehal by som na ne ako na jediný a zázračný liek, ale ako významnú podporu chirurgickej, cytostatickej a radiačnej liečby. Zázračný ochranný a liečivý účinok má skôr každodenná a celoživotná pozitívna životospráva. Uvedomte si, že v prirodzenej strave je obsiahnutý nielen vitamín B17, ale aj množstvo ďalších látok s podobnými účinkami o ktorých už dnes vieme a ďalšie o ktorých ešte dnes nevieme a ktoré podporujú vzájomne svoj ochranný a liečivý účinok. Vyjde ju to omnoho lacnejšie a účinok bude silnejší. Iba ak by mala stravovacie obmedzenia kvôli operácii a pod. tak môžete používať lekárenské preparáty a vitamíny. Pohybom na vzduchu, otužovaním a cvičením posilujete a harmonizujete celý organizmus, metabolizáciu látok, zvyšujete adaptačné a imunitné mechanizmy, stimulujete erytropoézu, aktivizujete celý srdcocievny a lymfatický systém atď. Neviem ako žila vaša mamka predtým ani neviem v akom štádiu a stave je teraz, ale ak to bude možné je veľmi dôležité aby upravila natrvalo svoju životosprávu takto: denne pohyb a prechádzky na vzduchu (ak môže), denne málo ale kvalitné a ľahké jedlo (hore uvedené), veľa spánku a regenerácie, psychohygiena (viera). Mala by sa vystríhať častého používania akýchkoľvek tukov a olejov, zvlášť prepražených, spracovaných a konzervovaných potravín a konzervačných látok vôbec, zbytočných liekov, nadváhy, alkoholu, fajčenia, prejedania, rozčuľovania. To všetko poskytne organizmu silu na boj s chorobou a zvýši šancu na prežitie. Ak k tomu pridáte aj vit B17 a ďalšie pomocné prírodné látky, neurobíte chybu.
Chemoterapia je účinná liečba na nádory, no zároveň čiastočne poškodzuje aj zdravé bunky a tkanivá a krvné elementy a preto je potrebné hore uvedený komplex pravidiel životosprávy aplikovať okamžite. Viac urobiť nemôžete. Ostatné prenechajte lekárom.