Padanie vlasov a anorexia

Liečila som sa v Pezinku na anorexiu. Tam ma naučili jesť štýlom 6-krát denne a neriešiť kalórie a že váha sa mi ustáli ako telo bude chcieť. No napriek tomu všetkému mi stále nedošla menštruácia, vlasy mi stále padajú, z čoho som najviac zúfalá.

Otázka

Liečila som sa v Pezinku na anorexiu. Tam ma naučili jesť štýlom 6-krát denne a neriešiť kalórie a že váha sa mi ustáli ako telo bude chcieť. Teraz jem cca takto raňajky: 90g pečiva 30g sójova nátierka 30g syr. Desiata: jablko a ovocný jogurt, obed: väčšinou kuracie mäso a zemiaky. Olovrant: ovocie a jogurt, večera: buď ryba a zemiaky alebo 60 g pečiva a 50g šunky a 30 g syrokrému. .Večera 2: tvaroh plus ovocie.

No napriek tomu všetkému mi stále nedošla menštruácia, vlasy mi stále padajú, z čoho som najviac zúfalá, pretože kvôli padaniu som si vyholila hlavu a nosila parochňu a teraz, keď dorastajú, vidím, že opäť padajú a vôbec tomu nerozumiem! Nakoľko sa stravujem vyše pol roka normálne.

Odpoveď

Dobrý deň, neviem či sa Vaša hmotnosť už znormalizovala a okrem toho aj po znormalizovaní hmotnosti je individuálne, koľko trvá, kým odznejú telesné dôsledky anorexie. Niekedy môže ísť aj o trvalé zmeny organizmu v dôsledku anorexie.

Vaša strava by mala byť pestrá, treba obmieňať všetky druhy potravín. Porcie dostatočne veľké na raňajky 2 rohlíky s maslom a syrom alebo šunku a k tomu napr. kakao. BMI dospelej ženy by malo byť minimálne 19. Pokiaľ nemáte menštruáciu navštívte gynekológa.