Kedy mám začať používať krémy a ako je to z ich vrstvením?

Mám 20 rokov, normálnu bezproblémovú pleť. Chcela by som sa spýtať, ako je to s krémovaním, v akom veku s ním mám začať, mám používať denný, nočný, očný krém, prípadne iné? A ako je to s vrstvením kozmetiky? Nezaťaží pleť priveľmi, ak na ňu použijem prípravky na vyčistenie pleti, potom nakrémujem, pridám krém na ochranu pred slnečním žiarením, prípadne make-up... Mohli by ste mi odporučiť nejakú kvalitnú značku takejto kozmetiky? Je rozdiel medzi produktami kúpenými v drogérii a v lekárni? Mám záujem o kvalitné výrobky, na cene mi veľmi nezáleží.

Otázka

Kedy mám začať používať krémy a ako je to z ich vrstvením?

Odpoveď

Vo vrstvení kozmetiky platí pravidlo "radšej menej ako viac". V prípade ak si aplikijete ochranný opaľovaci krém nemusíte pod neho davať už denný krém. Zabezpečí Vám hydratáciu aj UV ochranu.
Aplikovanie kozmetických prípravkov v bolji proti starnutiu pleti sa uvádza vek 25 rokov. Avšak v dnešnej uponáhšanej dobe naša koža rýchlejšie starne, preto je vhodné začať aplikáciu takýchto prípravkov už ako prevencia starnutia pokožky, čiže už aj v 20 roku života. Používanie denných a nočných krémov závysí od typu pleti. Ak je vaša pokožka rovnomerne premastnená máte vyhrané, pretože Vaša pokožka je vo výbornom stave. Ale nepodceňujte jej čistenie a starostlivosť. Poradiť Vám môžem vo výbere kozmetiky tak, že voľte prípravky s obsahom prírodných zložiek a s čo najmenej syntetickými zložkami. Taktiež by som Vám odporúčala používať nekomedogénnu kozmetiku, ktorá ochráni pleť a nezaťaží póry.