Mám problematickú pleť a jemné a riedke vlasy poradíte mi?

Mám 16r. a velmi problematickú pleť. Nie je to až také strašné ale chcem povoliť od make-upu. takže mojím problémom sú : jazvičky po akné, cierne bodky, obcas vyrážky, a velmi casto začervenanie pleti. Čo mám na takú pleť používať ? Este by som sa chcela opýtať, kedže mám riedke a jemné vlasy, či sa daju nejako zpevniť?

Otázka

Mám problematickú pleť a jemné a riedke vlasy poradíte mi?

Odpoveď

Keďže sa Vám často prejavuje začervenanie pleti značí to nesprávnu starostlivosť. Je možné, že máte zle zvolenú kozmetiku. Z môjho pohľadu to môže byť voľba kozmetiky pre mastnú pleť. Tú ste si pravdepodobne zvolili pre prejavy akné a upchatých komedónov (čiernych bodiek). Nie je však pravidlom, že ak sa pleť takto prejavuje musí byť aj mastná. Skúste zmeniť voľbu kozmetiky podša typu pleti. Najvhodnejšie je aplikovať prípravky na akné vyslovene lokálne (na miesta kde to akné vzniká). V prípade voľby make upu je pre Vás najvhodnejšie zvoliť si deoratívnu kozmetiku nekomedogennu, nezťaží pleť a dostatočne kryje.
Ohľadom riedkych a jemných vlasov, tam zohráva množstvo faktorov od genetiky po hormonálne poruchy alebo aj životný štýl. Pre ich regeneráciu skúste používať po umytí šampónom skorocelový odvar v podobe opláchnutia vlasov týmto výluhom. Používajte v priebehu 1-2 mesiace po každom umytí. Môžete tento odvar aj jemne vmasírovať do vlasov a vlasovej pokožky, zlepšíte jeho účinky.