Hrčka vo vnútri pošvy

Našla som si vo vnútri vagíny hrčku. Je to pár centimetrov od vchodu, je dosť veľká a keď na ňu pritlačím, je nebolestivá a akoby mi tlačila konečník. Asi 5 centimetrov od vchodu. Keď som na ňu natrafila prvýkrát, mala som pocit, akoby som sa zvnútra dotkla svojej stolice pričom ju mám pravidelnú

Otázka

Našla som si vo vnútri vagíny hrčku. Je to pár centimetrov od vchodu, je dosť veľká a keď na ňu pritlačím, je nebolestivá a akoby mi tlačila konečník. Asi 5 centimetrov od vchodu. Keď som na ňu natrafila prvýkrát, mala som pocit, akoby som sa zvnútra dotkla svojej stolice pričom ju mám pravidelnú.

Vyprázdniť som sa bola ráno a hrču som si nahmatala večer. Beriem HAK, práve som v 7-dňovej pauze, keď očakávam menzes, ale zatiaľ niť. Obyčajne ho už mávam.

Odpoveď

Myslím, že krátke vyšetrenie u gynekologičky bude to najrozumnejšie, čo môžete urobiť, aby ste si vyjasnila charakter toho, čo vlastne palpačne vnímate ako hrčku. Možno ide o normálny anatomický útvar v okolí pošvy, ktorý vy palpujete cez jej stenu, no je dobré spýtať sa a dať to odborne posúdiť lekárke, ak sa vám to zdá ako niečo zvláštne. Určite nejde o nič závažné, ale radšej neodkladajte návštevu u lekára, aby ste nežila v zbytočných obavách.