Nemám poprsie

Mám depresívne stavy z môjho poporsia. Mám 22 rokov a takmer žiadne poprsie. Moje okolie sa mi vysmieva a nemôžem si nájsť ani partnera pretože keď sa mám milovať , chce sa mi plakať a veľmi sa za seba hanbím .Myslíte, že by sa dalo prostredníctvom určenia diagnózy psychológom preplatiť plastická operácia cez zdravotnú poisťovňu?

Otázka

Nemám poprsie

Odpoveď

Chápem, že sa cítite nepríjemne pretože nie ste spokojná so svojim telom - poprsie. Navyše stretávate sa s negatívnymi reakciami vášho okolia, hanbíte sa za seba a chce sa vám plakať. Na vašu otázku neviem presne odpovedať, ale ak by ste vyhľadali psychológa, mohlo by to veci naozaj pomôcť. Myslím si, že o svojom probléme by ste sa mohli poradiť aj s vaším gynekológom, možno by vedel nájsť nejaké riešenie aj bez plastickej operácie.

Pre každého človeka je veľmi dôležité, aby bol so sebou spokojný. Zo skúsenosti viem, že my sami sme k sebe oveľa kritickejší, ako je naše okolie. Každý človek je v podstate pekný. A každému sa zase páči niečo iné. Ide len o to, aby sa stretli dvaja ľudia, ktorí sa sebe navzájom páčia a páčia sa takí akí sú. Mám tým na mysli to, že ak stretnete človeka, ktorému sa budete páčiť, tak potom vôbec nemusíte riešiť vaše poprsie, pretože sa páčite taká aká ste.

A ak sa milujete, tak milujte! S láskou, aktívne, vášnivo. Nerozmýšľajte a nerozptyľujte sa nepodstatnými vecami. V živote má všetko svoj rub aj líc. Aj malé poprsie má svoje výhody. Skúste sa na to pozrieť z tejto perspektívy. Ešte jedna poznámka k vášmu okoliu. Ľudia, ktorí sa vám posmievajú si nezaslúžia aby ste sa nimi zaoberali. Sú jednoducho povedané hlúpi. A pre hlupákov sa predsa nemusíte trápiť či?