Vypadávajú mi vlasy, obočie aj mihalníce

Trápia ma vlasy. Skúšala som už všetko možné, vypadávanie vlasov sa mi podarilo o čosi zmierniť antikoncepciou, no zvyšok vypadáva rovnako. Pokožka ma nesvrbí, nie je začervenaná, nemám lupiny, je úplne v poriadku. Vlasy nie sú suché ani mastné, no sú ako bez života, ako mŕtve.

Otázka

Som dievča, mám 20 rokov a vážny problém. Už štyri roky mi vypadávajú vlasy, obočie, mihalnice, ochlpenie v nose a ochlpenie v intímnych partiách. Ochlpenie na rukách a nohách je slabšie, ale nevypadáva. Keď sa oholím v lone, ochlpenie do určitej dĺžky nevypadáva, potom opäť začne.

No trápia ma najviac samozrejme vlasy. Skúšala som už všetko možné, vypadávanie vlasov sa mi podarilo o čosi zmierniť antikoncepciou, no zvyšok vypadáva rovnako. Pokožka ma nesvrbí, nie je začervenaná, nemám lupiny, je úplne v poriadku. Vlasy nie sú suché ani mastné, no sú ako bez života, ako mŕtve. Vypadávajú hlavne vzadu za ušami a na temene, a to hlavne na pravej strane.

Na pravej strane to mam horšie aj s obočím a mihalnicami. Tri roky pred začatím problému som sa intenzívna stresovala pre školu a trápila kvôli kamarátke, no neviem, či to súvisí. Moja lekárka, ku ktorej chodím s vlasmi skonštatovala, že ide o androgenetickú alopéciu, no pri tej sa ešte nestalo, aby vypadávalo všetko ochlpenie, preto tomu neverím.

Psychicky som na tom čím ďalej tým horšie, viem, že zúfalstvo mi nepomáha, no niekedy sa tomu nedá vyhnúť, všetko mi stále redne a ja si neviem pomôcť. Chcem sa spýtať či mám nádej na vyliečenie homeopatiou a aké lieky by ste mi odporučili.

Odpoveď

Váš problém musí liečiť v prvom rade endokrinológ, pretože ide o hormonálnu nerovnováhu. Homeopatická liečba môže byť len doplnková a výber liekov musí byť prísne individuálny. Odporúčam osobnú konzultáciu u lekára homeopata.