Nekvalitná pokožka v oblasti ramien

Chcel by som sa informovať ohľadom nekvalitnej pokožky v oblasti ramien a vrchnej časti rúk a na chrbte prejavuje sa to červenými bodkami a že jej chýba jemnosť , je skrátka drsnejšie než jemná.Bol som už aj u dermatológa kde mi povedali ze mam suchu pleť a mam sa natierať. Toto nieje riešenie do života veď sa predsa nemôžem celý život natierať krémikom. Trpím tím už vyše 12 rokov a mám toho plné zuby. Preto sa chcem opýtať že či existuje nejaké riešenie na tento problém. Viem že mi pomáha pobyt na slnku , ktorý ma takmer zázračné účinky no to je iba dočasné riešenie ..skúsil som aj vitamín D ,no neprinieslo to žiadaný efekt. Žijeme v 21 prvom storočí a keď sa človek nevie vyliečiť z takejto banality mi to príde ako skvelí biznis pre spoločnosti, ktoré produkujú krém za krémom, ktoré neriešia problém iba ho zakrývajú.

Otázka

Nekvalitná pokožka v oblasti ramien

Odpoveď

Podľa Vášho popisu ťažko určiť či ide o kožné ochorenie alebo iba o suchý typ pleti. Pokožka sa sa počas života môže zmeniť. Ak Vás trápia tieto príznaky už niekoľko rokov samozrejme je potrebné nájsť príčinu. Kebyže ide len o oblasť rúk, mohla by som tomu pripísať zmeny na vonkajšie vplyvy. Ale keďže máte rovnaké príznaky aj na ramenách, ktoré nie sú tak často vystavené vplyvom vonkajšieho prostredia ani chcemickým vplyvom ako sú ruky, je možné, že príznaky sú vplyvom ochorenia.

Dobré by bolo vedieť či sa Vám pokožka aj olupuje, či pokožka v oblasti aj praská. Ak áno môže to byť prepodklad na ochorenie kože zvané psoriáza alebo lupienka. Ak Vám Váš kožný lekár nepomôže a predpisuje krémiky za krémikom, určite zvážte zmenu lekára.