Predlžovanie vlasov

Dala som si pred 4 mesiacmi predĺžiť vlasy mikroringami..100 prameňov. Včera mi to dali dolu..a hádam polovica mojich pôvodných vlasov sa mi odtrhla. Nechcela som si dávať spoje naspäť, že nech sa vlasy zregenerujú..ale pri pohľade na moje pôvodné vlasy mi bolo do plaču, tak som si ich dala napojiť znovu.

Otázka

Dala som si pred 4 mesiacmi predĺžiť vlasy mikroringami..100 prameňov. Včera mi to dali dolu..a hádam polovica mojich pôvodných vlasov sa mi odtrhla. Nechcela som si dávať spoje naspäť, že nech sa vlasy zregenerujú..ale pri pohlade na moje pôvodné vlasy mi bolo do plaču, tak som si ich dala napojiť znovu...nechám si ich ešte tri mesiace a potom pôjdu dolu...je možné, že sa mi potom vlasy vrátia do pôvodného stavu?.

Ako sa mám teraz o ne starať, keď ich mám ešte predĺžené, aby sa mi nezopakovalo to, čo teraz, že mi vypadalo dosť veľa pôvodných vlasov? Je nejaká špeciálna vodička na korienky vlasov? Strašne sa bojím, čo ďalej...keď mi to dá znova dolu. Veď mi na hlave nič neostane. Čo mám robiť? Budem si to musieť dávať predlžovať už stále? Ako si dať vlasy do poriadku? Ako posliniť korienky?

Odpoveď

Všetko závisí od kvality vlastných a samozrejme že aj napájaných vlasov. Vlasy sa neodporúča predlžovať v období užívania hormonálnych preparátov (vrátane antikoncepcie), silných antibiotík - ak ste chorá, máte veľmi citlivú pokožku na hlave. V tomto období sú Vaše vlasy oveľa viacej zaťažené.

Takisto veľmi záleží aj na spôsobe napojenia. Vaše vlasové korienky sa môžu oslabiť a vlasy padajú. Vlastná kvalita vlasov býva po odňatí prameňov katastrofálna. Vlasové korienky sú oveľa slabšie. Preto je dôležité vlastné i umelé vlasy vyživovať špeciálnou kozmetikou. Najlepšie je informovať sa v profesionálnych vlasových štúdiách a kaderníctvach.