Vyrážky na celej tvári

Chcela by som vás poprosiť o pomoc v kožnej oblasti. Mám problém s vyrážkami na celej tvári ktoré sa denno denne objavujú a mám už nimi posiatu celú tvár.

Otázka

Chcela by som vás poprosiť o pomoc v kožnej oblasti. Mám problém s vyrážkami na celej tvári ktoré sa denno denne objavujú a mám už nimi posiatu celú tvár. Toto už trvá presne rok a neviem si s tým rady nakoľko ani kožné doktorky v našom meste už nevedia čo s tým a cítim sa ako pokusný králik. Skúšajú na mne všetko a ostala už len antikoncepcia ale ku tej sa bojim pristúpiť. Brala som už more antibiotík ešte viac mastičiek a vodičiek ale nič nezaberá...celá tvár je posiata vyrážkami už som v koncoch.

Odpoveď

Dobrý deň, liečba akné je veľmi individuálna a častokrát zdĺhavá záležitosť. Treba trpezlivosť a čas, pretože na jeho tvorbu vplýva viacero faktorov – hormonálne zmeny, dedičnosť, užívanie liekov, životospráva, stres, životný štýl... Liečba začína zistením príčiny vzniku.

Vo väčšine prípadov je akné spôsobené nie len jednou príčinou, ale je kombináciou viacerých. Pri osobnom stretnutí by som vedela nastaviť najlepšiu starostlivosť práve pre Vás. Ale odporúčam Vám sa o pleť pravidelne starať ráno i večer - čistiť čistiacim mliekom/gélom, dočistiť tonikom bez alkoholu a zvoliť vhodný hydratačný krém. Starostlivosť doplniť o hĺbkovo čistiacu masku (2-3x do týždňa), akné sadu s obsahom kyseliny salicylovej, regeneračné séra či mikrodermálny píling(len pri nehnisavej forme akné). Nezabúdajte na správny nekomedogénny make up, ktorý slúži ako ochrana pleti.