Nadpriemerné vypadávanie vlasov

Mám 18 rokov a mojím problémom prečo Vám píšem je nadpriemerné vypadávanie vlasov ktoré trvá už pol roka. Denne mi vypadnú chumáče vlasov.

Otázka

Mám 18 rokov a mojím problémom prečo Vám píšem je nadpriemerné vypadávanie vlasov ktoré trvá už pol roka. Denne mi vypadnú chumáče vlasov..niektorý den viac niektorý menej .No na mojich vlasoch to vidno.Sú riedke slabé a bez tvaru. Kedže som sa o tomto probléme už informovala hladala čo sa dá s tým robiť zistila som že to može byť nedostatkom železa , niekedy som tým trpela ,mala anémiu z nedostatku železa .No už vyšše roka som v poriadku. Chcela by som sa opýtať na prírodné vlasové zábali .Možu pomocť ? Poprípade aké potraviny by boli potrebné na správny prísun živín pre vlasy .Už som fakt zúfala.

Odpoveď

Vypadávanie vlasov môže mať viacero príčin. Najčastejšími sú dedičnosť, choroby štítnej žľazy, obličiek, kože, stres, nedostatok vitamínov a minerálov - predovšetkým železa, selénu, zinku a vitamínu B. Padanie vlasov je tiež často spojené s používaním hormonálnej antikoncepcie - po nasadení, vysadení alebo nesprávnom užívaní.

Pre zdravý rast vlasov sú potrebné i bielkoviny (biele mäso, ryby - losos, vajcia, mlieko) a taktiež vitamíny a minerály obsiahnuté v čerstvom ovocí, listovej zelenine, strukovinách, orechoch, hrozienkach... V starostlivosti o Vaše vlasy používajte prírodné šampóny a farby na prírodnej báze. Priaznivé zmeny môžete pocítiť pri pravidelnom používaní žihľavového šampónu a odvaru. Ale na obmedzenie rednutia vlasov nemajú šampóny a kozmetické prípravky výrazný vplyv. V prípade, že prichádzate denne o viac vlasov, ako by ste si želali, je lepšie navštíviť lekára.