Pľúcne chlamýdie a tehotenstvo

Som v 11. tyzdni tehotenstva a pred cca 6 tyzdnami mi v ramci inych vysetreni zistili slabo pozitivne plucne chlamydie (IgA 13,70, IgG 51,00).

Otázka

Som v 11. tyzdni tehotenstva a pred cca 6 tyzdnami mi v ramci inych vysetreni zistili slabo pozitivne plucne chlamydie (IgA 13,70, IgG 51,00), nasledne sa o tri tyzdne robil opakovany odber kde vyslo IgA 12,10 a IgG 62,80 a tiez Mycoplasma pneu. IgM negat, IgG 162,00. Zdravotne tazkosti nemam, nekaslem, ale zaciatkom roka mali pozitivne plucne chlamydie svokrovci, ktori boli aj prelieceni antibiotikami. Zatial mi nenavrhli ziadnu liecbu, kedze pravdepodobne ide o prekonanu infekciu v minulosti. Chcem si len overit, ci je tento postup ok, vzhladom na prebiehajuce tehotenstvo.

Odpoveď

Takýto postup je správny nielen s ohľadom na Vaše tehotenstvo, ale takýto postup by bol správny, aj ak by ste neboli tehotná. Vami uvedené vyšetrenia majú len pomocný význam a pre prípadnú liečbu je rozhodujúce, či pacient má, alebo nemá príznaky infekcie dolných dýchacích ciest. Ak sa cítite dobre, tak chlamýdie aj mykoplazmy pustite z hlavy a užívajte si tehotenstvo.