Zápal prínosových dutín

Počas prvého októbrového týždňa som sa liečil na zápal prínosových dutín. Prvých 5 dní sa môj stav nijak nezlepšoval. Šiesty deň som si na zubnej pohotovosti nechal extrahovať korene zubu.

Otázka

Počas prvého októbrového týždňa som sa liečil na zápal prínosových dutín kombináciou liekov Azibiot + Pamycon + Cetrizín. Prvých 5 dní sa môj stav nijak nezlepšoval. Šiesty deň som si na zubnej pohotovosti nechal extrahovať korene zubu (6 hore vľavo), pretože začali neznesiteľne bolieť - a takmer okamžite nastala aj úľava v dutinách (aj stomatológ potvrdil, že to mohla byť príčina zápalu).

Po ďalších dvoch týždňoch pokoja sa ale bolesť v dutinách znova vrátila. Teraz už nemám teplotu ani zapáchajúce sople, v lekárni mi odporučili Sinupret. Užívam už piaty deň, bohužiaľ bez väčšej úľavy. Je potrebné znova ísť k lekárovi, prípadne sa pýtať k špecialistovi?

Odpoveď

Je pravdepodobné, že úľava po extrakcii koreňa zubu bola len dočasná a je možné, že v mieste koreňa, prípadne aj s náväznosťou na čeľustnú dutinu vám v tých miestach pretrváva zápal. Preto by bolo dobré zájsť za vaším praktickým lekárom aby posúdil, či vás pošle opäť k zubárovi, alebo k špecialistovi ORL (ak sa vám to zdá zdĺhavé riešenie, tak skúste rovno sa objednať k tomu zubárovi, čo vám trhal koreň. Sinupret je na váš problém zjavne slabý.