Karcinóm semenníkov a strata libida

Mám problém a neviem čo s tým. Som vydatá 4 roky. Manžel pred svadbou prekonal rakovinu semenníka. Problém ale je, že jeho chuť na sex sa rapídne znížila.

Otázka

Mám problém a neviem čo s tým. Som vydatá 4 roky. Manžel pred svadbou prekonal rakovinu semenníka. Mal iba 2 cykly chemoterapie. Problém ale je, že jeho chuť na sex sa rapídne znížila. Naša frekvencia je 1-2 x do mesiaca, niekedy ani to nie. Už ma to veľmi hnevá a moja trpezlivosť po 4 rokoch končí. Môžem mu povedať, ze mám akútny nedostatok, alebo že by som chcela. Má iba kopu výhovoriek prečo sa to nedá, nemôže, nechce... keci. Môže byť za následok nedostatok testosterónu? Čo mám robiť? Ku sexuológovi nechce ísť. Už som to navrhla. Aj som sa ho pytala, či ho ešte vzrušujem. Povedal áno, ale potom prečo nechce sex?

Odpoveď

Neuviedla ste, či okrem CTS liečby podstúpil aj chirurgický zákrok a v akom rozsahu. Okrem nedostatku pohlavných hormónov, môže ísť aj o strach z prílišného dráždenia oblasti po prekonaní rakoviny a z obavy, že sa tým ochorenie reaktivuje. Choďte sa poradiť diskrétne k odborníkovi aj bez manžela a hlavne postupujte citlivo - ohľaduplne a možno sa treba poradiť nielen so sexuológom, ale aj s medicínskym psychológom, ako postupovať, aby sa zbavil obáv a aby ste sa mu prílišným nátlakom nesprotivila. Ochorenia vždy vyžadujú isté ohľady. Chápem vás, ale kým sa to vyrieši, skúste hľadať aj iné nemateriálne hodnoty partnerského vzťahu, aby vám pomohli preklenúť toto obdobie riešenia spomínaných problémov. O vašom probléme hlavne nerozprávajte so všetkými známymi a kamarátkami. Uvedomte si, že aj vy môžete niekedy v budúcnosti mať nejaké ženské problémy a vtedy bude potrebná ohľaduplnosť z jeho strany.