Mastiaca sa pleť

Od začiatku puberty ma trápi extrémne mastiaca sa pleť, ktorá sa ľahko vysuší a potom sa mi robia ,,šupiny", a to hlavne na nose.

Otázka

Mám 18 rokov. Od začiatku puberty ma trápi extrémne mastiaca sa pleť, ktorá sa ľahko vysuší a potom sa mi robia ,,šupiny", a to hlavne na nose. Keď som brala antikoncepciu, pleť sa mi mastila menej, no už asi rok ju neužívam a moja pleť sa po vyčistení, nanesení mejkapu a púdru už po hodine leskne ako keby bola z vosku. Pred antikoncepciou som ešte používala skinoren na vyrážky z ktorého ma len štípala pleť. Už pár rokov si čistím pleť pravidelne- 2krát denne a používam kvalitnú kozmetiku od Mary Kay. Dá sa nejako znížiť produkcia mazu mojej pleti?

Odpoveď

Musela by som Vás vidieť, aby som správne určila typ Vašej pleti. Nemusí byť vyslovene mastná, ale len zmiešaná. My si často krát myslíme, že je pleť mastná, používame všetky prípravky na mastný typ pleti, ale pokožka sa nám z toho vysuší – lebo mozog dostane signál, že pleti chýba maz a začne produkovať mazu ešte viac. Preto sa stane, že máme šupinky aj napriek tomu, že je pleť mastná. Čiže len nevysušovať a neregulovať maz, ale zaradiť prípravok na hydratáciu - upokojenie mazovej žľazy (hydratačné tonikum, nemastný hydratačný krém, gélová maska...) inak sa pleť ešte viac premasťuje. Kozmetika Mary Kay je naozaj veľmi kvalitná a vy len možno nemáte tú správnu kombináciu prípravkov. Našťastie v tejto firme existuje zákaznícky servis. Preto Vám odporúčam kontaktovať svoju kozmetickú poradkyňu a vyskúšať rôzne prípravky (ponuka je naozaj široká), aby ste našli tú najvhodnejšiu kombináciu a boli ste spokojná.