Precitlivelá pokožka tváre

Mám 17 a na čele a lícach sa mi neustále tvoria rozsiahle zápaly a krupicové vyrážky, po ktorých mi na tvári ostávajú červené škvrny.

Otázka

Už 5 rokov trpím problémami s akné a precitlivelou pokožkou tváre. Teraz mám 17 a na čele a lícach sa mi neustále tvoria rozsiahle zápaly a krupicové vyrážky, po ktorých mi na tvári ostávajú červené škvrny. Navštevujem aj kožnú ambulanciu, pleť ošetrujem Eryfluidom a Belakne krémom. Beriem aj tabletky Zinkorot. Liečim sa už tri mesiace ale pleť sa mi zhoršuje a Belakne krém mi extrémne vysušuje tvár. Používala som aj Zineryt, po ktorom sa mi na tvári objavovali červené žilky a tvár extrémne pálila. Doktorka hovorí, že takéto príznaky sú v poriadku. Mne sa ale zdá, že by to tak nemalo byť. Inými zdravotnými problémami ani alergiami netrpím. Čo by ste mi mohli odporučiť aby sa stav pleti zlepšil?

Odpoveď

Na takúto formu akné, kedy potrebujete odstrániť krupicové vyrážky a červené škvrny, by som určite odporučila mikrodermálny píling, regeneračné séra a rozjasňujúcu masku. Pravidelné čistenie a hydratovanie pleti je samozrejmosťou. Používajte bezparfémovú a nekomedogénnu pleťovú kozmetiku a samozrejme pleť ochráňte make upom a minerálnym púdrom.