Problémy s akné na čele

Mám 15 rokov a problémy s akné. Líca mám čisté ako detská riťka, ale oblasť čela je v hroznom stave. Občas je pleť pekná, ale len na krátky čas.

Otázka

Mám 15 rokov a problémy s akné. Líca mám čisté ako detská riťka, ale oblasť čela je v hroznom stave. Občas je pleť pekná, ale len na krátky čas. Do tváre som dosť bledá, takže mi na nej vidno každý fľak. Vyskúšala som toho už veľa. Kožná mi nijak nepomohla. Predpísala mi Zinerit no ten moju pleť len zhoršil. Bola som červena ako paradajka. Môže ísť o problém so žalúdkom?

Odpoveď

Spomínate liečivo, ktoré je určené na liečbu všetkých druhov akné. Pri tomto liečive je dôležité dodržat (písané v príbaľovom letáku) dvojdennú aplikáciu po dobu 10 až 12 týždňov. Liečba akné je veľmi zdĺhavý proces a treba mať silnú vôľu vytrvať. Taktiež spomínate vek, ktorý prislúcha obdobiu puberty, v ktorom sa konajú rôzne zmeny, či už fyzické alebo psychické. Najčastejším prejavom akné v tomto veku je práve hormonálna zmena. Pravdepodobne pre tieto výkyvy mávate aj prejavy na pleti v lepšom a horšom stave. Z naturálneho hľadiska Vám viem poradiť ílové obklady (zelený íl alebo rhasou íl) denne po dobu 21 dní. Výborne detoxikuje pokožku, zbavuje pleť zápalových procesov a dodáva koží potrebné minerály.