Pretrvávajúce bolesti zlomenej ruky

Mal som zlomeninu 5. záprstnej kosti pravej ruky bez posunu s výronom krvi na chrtovej strane ruky. Moja pravá ruka ma odvtedy bolí.

Otázka

Zhruba pred 2 týždňami mi dali dole sadru. Mal som zlomeninu 5. záprstnej kosti pravej ruky bez posunu s výronom krvi na chrtovej strane ruky. Moja pravá ruka ma odvtedy bolí, 5 a 4. hánka sú odvtedy nevyvinuté, nie je ich vôbec vidieť, keď dám prsty do strany, prstenník sa mi veľmi hýbe, tá ruka nie je ako predtým, to miesto mám stále opuchnuté. Poraďte mi prosím Vás, ako tento opuch odstrániť, aby bola ruka taká ako predtým, nech mám vyvinuté všetky hánky? Ďalej by som Vás chcel veľmi pekne poprosiť, keby sa dalo, aby ste mi poradili nejaké cviky na tú ruku, pretože nemám naordinované žiadne rehabilitácie.

Odpoveď

Ak naďalej pretrvávajú Vami popisované ťažkosti, doporučujem vyšetrenie a klinické posúdenie stavu u Vášho ošetrujúceho lekára (traumatológa resp. chirurga). Doporučiť správne cvičenia by mal lekár alebo fyzioterapeut, je potrebné vziať do úvahu lokálny nález, zhodnotiť intenzitu bolesti.