Silné bolesti po operácii chrbtice

Moja mamina, je po operácii chrbtice. 1. krát výmena platničky a 2. krát mala zošrobovanú chrbticu v krížoch, je to mu asi 7 rokov. Na jeseň si zablokovala nerv pri lopatke a má veľké bolesti...

Otázka

Moja mamina, je po operácii chrbtice. 1. krát výmena platničky a 2. krát mala zošrobovanú chrbticu v krížoch, je to mu asi 7 rokov. Na jeseň si zablokovala nerv pri lopatke a má veľké bolesti a chvíľkami jej z ničoho nič trhá rukou, bola už aj na 5 dní v nemocnici na infúziách, dávali jej tam paralen a lieky na nervy Lexaurin a neurol, no ona má stále bolesti a nič jej nepovoľuje. Nevieme, čo by jej už na to pomohlo, lebo vidím na nej že už padá aj po psychickej stránke, nakoľko na nič nemá náladu, len leží a skúša rôzne lieky od bolesti, ale nič jej nepomáha, pred tým užívala Tramabene a Mydocalm, ale ani to jej teraz nezaberalo. Neviem či by bolo vhodné sa dať ísť na to vymasírovať alebo nie keď je po operácii?

Odpoveď

Vami popisované ťažkosti majú pravdepodobne pôvod v chrbtici, môže ísť o dôsledok poškodenia platničky alebo degeneratívnych zmien. Nakoľko neviem aké vyšetrenia mamka absolvovala a s akými diagnostickými závermi, neviem sa vyjadriť k terapeutickému postupu. Liečba by mala byť vedená špecialistom - neurológom prípadne ortopédom. Po odznení akútnych príznakov je vhodná fyzoterapia, liečebná telesná výchova, ak to nález dovoľuje.