Bolesti brucha na pravej strane

Už cca mesiac mám bolesti brucha na pravej strane, bolí to kade tade od rebier až k slabinám. Všimol som si aj opuchnutý sval okolo pupku smerom dole len na pravej strane . Bol som už na chirurgii, ultrazvuk, rtg, nefrogram ,urológ , a nikde nič.

Otázka

Už cca mesiac mám bolesti brucha na pravej strane , bolí to kade tade od rebier až k slabinám. Všimol som si aj opuchnutý sval okolo pupku smerom dole len na pravej strane . Bol som už na chirurgii , ultrazvuk , rtg , nefrogram , urológ , a nikde nič. Na neurológii mi zistili skoliózu , zúženie medzi stavcovej štrbiny , a povedali mi že sú poškodené bedrové a krížové korene nervov. Mám lieky od bolesti - aescin , guajacuran , nalgesin a rehabilitácie no bolesť nejako neprechádza. Čo sa s tým ešte dá robiť ?

Odpoveď

Vami popisované bolesti môžu vychádzať aj z čreva, bolo by vhodné navštíviť aj gastroenterológa, ktorý Vám môže odporučiť kolonoskopiu, prípadne CT brucha. Tie môžu odhaliť príčiny, ktoré sa pri sonografickom vyšetrení nezobrazili. Na presnejšie objasnenie spomínaného poškodenia nervových koreňov by bolo vhodné doplniť magnetickú rezonanciu príslušnej oblasti chrbtice.