Bolesť hrudníka a zvýšený tep

Asi 2 mesiace dozadu ma začalo páliť na ľavej strane hrudníka. Oblial ma studený pot a začalo mi bušiť srdce. Celé to trvalo asi 10 sekúnd (to bušenie som cítil ešte 2 týždne potom). Následne ma začal bolieť hrudník ktorý po 2 dňoch prestal bolieť.

Otázka

Asi 2 mesiace dozadu ma začalo páliť na ľavej strane hrudníka. Oblial ma studený pot a začalo mi bušiť srdce. Celé to trvalo asi 10 sekúnd (to bušenie som cítil ešte 2 týždne potom). Následne ma začal bolieť hrudník ktorý po 2 dňoch prestal bolieť. Stále som mal zrýchlený tep aj v kľude, lenže napadlo u nás veľa snehu tak som ho išiel odhádzať a pri odhadzovaní ma začalo pichať na hrudi. Pichanie išlo až do ramena a lopatiek v ten večer ma v noci zase bolel hrudník a strašne vysoký tep som mal. Od vtedy som na maródke a musím byt v kľude pretože ak sa začnem hýbať, zvýši sa mi tep. Bol som na všeliakých vyšetreniach všetky OK. Echo srdca,EKG,rentgen srdca,rentgen pľúc,rentgen chrbtice tam mi zistili miernu skoliózu a vyrovnanú L lordóza. Sem tam ma pichne v krížoch a teraz som zistil, že keď robím drepy s nejakou zátažou, tak mi ide srdce utrhnúť.Nemôže to byt platnička ktorá by tlačila na nerv alebo cievu?

Odpoveď

Spravidla platnička priamo nespôsobuje zrýchlenie či nepravidelnosť akcie srdca. Vo Vašom prípade by bolo vhodné absolvovať 24-hodinový záznam EKG pomocou prenosného Holterovho prístroja, aby bolo možné objektivizovať Váš pocit búšenia srdca. Počas tohto vyšetrenia si budete značiť, čo ste v danom čase robili. Tento záznam sa následne vyhodnotí. Zachytené zmeny rytmu či frekvencie akcie srdca sa vyhodnotia aj na základe Vašej aktivity v konkrétnom čase. Toto vyšetrenie a aj eventuálna ďalšia liečba patria do rúk kardiológa.