Kde mi urobia kompletnú zubnú náhradu?

Už od malička som celiatička a mám dosť pokazené zuby, aj keď si pravidelne čistím zuby aj ústnou vodou.

Otázka

Mám problém so zubami. Už od malička som celiatička a mám dosť pokazené zuby, aj keď si pravidelne čistím zuby aj ústnou vodou. Snažím sa chodiť zubárom ako sa dá, ale mám z nich strach už len keď vidím ambulanciu začnem sa triasť a rýchlo zdupkám skôr než uvidím sestričku. Neviete mi prosím poradiť nejaké zariadenie, kde by mi vyoperovali v narkóze všetky zuby a dala by som si spraviť zubnú náhradu?

Odpoveď

Nenapísali ste, odkial ste, takže neviem vám poradiť, kde by vás ošetrili v narkóze. V dnešnej dobe dokážeme v bežnej zubnej ambulancii ukludniť pacienta a ošetriť ho úplne bezbolestne. Vytiahnutie všetkých zubov Vám spôsobí velké problémy, pretože protézy neznáša v ústach každý človek a ak máte celiakiu, tak vyše jedenie sa vážne skomplikuje.

Nájdite si ambulanciu, kde pracuje dentálny hygienik. Ten vám nebude robiť nič bolestivé. Vyšetrí Vám celú ústnu dutinu a na základe zistenia Vašich problémov vám odporučí, čo zastaví nové ochorenia. Dentálny hygienik nevŕta, neťahá zuby, ale pomáha, aby naše ústa boli zdravé. Zvyknete si tam na dotyky v ústach, ktoré nebolia, a prestanete sa báť.