Strach z pôrodu

Príspevok v téme: Strach z pôrodu
biba123

ahoj, v apríli mám termín, no už teraz sa veľmi bojím pôrodu. som totiž dosť presmradená a čo sa týka bolesti, no ... strach a hrôza. hovorím si, že koľko žien rodilo predo mnou, no ja som jedinečná . ). v rodine nepodporujú epidurálku a ja sa jej tiež bojím, takže s ňou vôbec nerátam. prosím hoďte sem, že pôrod nie je taký strašný !!! ... :. (

emka31

Ahojte kočky.Ja si myslím,že je to individuálne,záleží na type a povahe muža.Kámoška mala manžela pri pôrode svojho prvého syna,bol z neho nadšený ,ale aj zhrozený,(je pravda že bol dosť ťažký)Povedala,že keby mala ešte raz rodiť tak už bez jeho prítomnosti,lebo sa jej po pôrode nemohol dlhší čas dotknúť ako ženy.Ale asi to tak strašné nebolo,lebo medzičasom má už dalších dvoch synov.Ale manžel už pri pôrodoch nebol.(bola s ňou kámaratka)Naopak iná známa a jej manžel boli veľmi spokojní,že mohli byť spolu.A určite si to chcú zopakovať Ja mám dve sekcie,takže manžel pri pôrodoch nebol,ale keby som aj rodila prirodzene,nechcel tam byť,tak samozrejme by som ho nenútila.Je to individuálne.Každý sme iný,takže vnucovať niekomu,že tam manžel v žiadnom prípade nemá čo robiť,lebo je to záležitosť ženy, je blbosť.Takže veľa štastia mamičky a tatkovia.

wivienn

Taka posledna otazocka na vas, ktori s tym uz mate skusenosti, mam manzela na nieco specialne pripravit co sa tyka porodu, ale staci to na co ho pripravia v poradni a na tehotenskych cviceniach?
A na co sa mam pripravit ja:-(

wivienn

Ahoj Jajka, myyslim, ze si mi velmi pomohla:-) Dakujem, mas pravdu, ak pri tom chce byt nech tam teda je, a ak mi bude prekazat poslem ho prec:-) Myslim, ze to bude najlepsie riesenie:-)

jajka001

wivien ja som tiez velmi chcela manzela pri porode ale nakoniec bol aj tak v praci prave a spätne som rada ze tam nebol lebo je stresák. este by som ho musela ja ukludnovat :) ale ked sa ten tvoj na to cíti tak ho nechaj, napokon kedykolvek moze odist alebo ho aj ty mozes poslat prec ak by ta rozculoval :)) muzi ktorí su pri porode vraj su potom ovela chapavejsi k zenam lebo vidia co si musia pretrpiet.

eliska

Napriek bolesti, tie dva dni, ked sa narodili moje deti, sú najkrajše v mojom živote, je to jedinečný zážitok, a som dokonca rada, že patrí nám ženám. Stále mám pred očami, keď som ich prvýkrát uvidela, to sa nedá opísať.

eliska

Pri prvom pôrode som manžela jednoducho nechcela a bola som tomu rada. Pri druhom ma priniesol do pôrodnice, a cely čas stál pri mne, pomáhal mi obliecť sa a pod. Ked mi zrazu praskla voda a začali sa riadne tlaky, tak ma so sestričkou ťahal na stôl, pretože doktor tam ešte nebol. Ked už všetci nabehli a ukázalo sa že bábo sa už vážne pýta na svet/ po 10 minútach v nemocnici/ tak ma len polúbil a pošepol mi , prepáč ja tu ostať nemôžem. V tej chvíli mi to bolo jedno, keby som mohla aj ja odídem. Lenže celý čas stál vo vedľajšej miestnosti a hned ked ma doktor zašil sa vrátil ku mne, takže sme si bábo už vychutnávali spolu a bolo to nádherné. Vôbec mi nevadilo, že tam pár minút nebol., aj tak by som ho nevnímala. Skôr pri tých prvých bolestiach som potrebovala oporu. Aj potom neskoršie, ked som ležala po pôrode na sále, vodu podať a tak.

wivienn

Aj ked najvacsi strach z toho mam ja, on sa tvari, ze je vpohode a ze vsetko bude vpohode.
Ja uz taka hrdinka nie som. Ja by som bola radsej keby mi toho drobceka doniesol bocian....

_Marek

nesuhlasim.nemal som ten pocit zo seba ze som bol rusivy element.ale to zalezi na vas zenach ci nas tam mat chcete alebo nie.ak muz chce a zena nechce nie je co riesit ziaden chlap sa tam nebude pchat nasilu.ale kazdy otec dietata ma pravo tam byt.
a co sa tyka sexualnej stranky umna sa to sandy nezmenilo.sexualny zaujem umna vobec neklesol.praveze si svoju zenu viac vazim a som k nej neznejsi teda dufam aspon.svoju zenu milujem este viac asi ako pred porodom.ja skladam poklonu zenam ktore uz porodili alebo budu rodit.chce to odvahu a vela lasky k dietatu urcite.je to pecka riadna.ja by som si to nevedel predstavit.nie som taka silna natura :D

wivienn

No ano nech caka vonku, ale ked on si to nechce nechat vyhovorit. Vraj co si navaril si musi aj zjest:-) tak neviem no....