Vôňa a chuť chalupy kedykoľvek – s hrachovou a gulášovou od Vitany

Kto by nemal rád letné posedenia pri kotlíkovom guláši či chalupárske polievky, ku ktorým sa často viažu celé príbehy? Testovali sme ďalšie Grunt polievky od Vitany a spomínali na leto...

Grunt Gulášová polievka Zdroj foto: Redakcia ZDRAVIE.sk

Taký guláš občas neuškodí ani redakcii Zdravie.sk. Mäsko v dobrej hustej polievke so zemiačikmi a pre niekoho aj chlebíkom. To isté platí o krémovej hrachovej, ktorej chuť nás vracia do babičkinej kuchyne.

Za redakciu ZDRAVIE.sk sa podujal vyskúšať ďalšie chute od Vitany náš tester Martin. Tentokrát sa pozrel na Grunt polievku Gulášovú a Hrachovú.

„Kotlíkový guláš robený v lete na ohníku u nás na chalupe a ja s varechou v jednej ruke a studeným pivom v druhej. To je moja predstava guláša. Pri hrachovej polievke sa priznám, že to je jedno z mála zdravých jedál, ktoré mi aj naozaj chutia.“

Čo hovorí o produkte výrobca

Vitana Grunt polievky sa vyrábajú tradičným varením za tepla, tak vedia prepojiť chute jednotlivých zložiek, napr. zápražky, zeleniny, slaniny alebo mäsa. Pastovitá konzistencia by tak mala uchovávať charakteristickú chuť s vôňou všetkých surovín.

Príprava polievok

750 ml vody naliať do hrnca a priviesť k varu. Pridať pastu z vaničky a za stáleho miešania variť 8 minút.

Grunt Gulášová polievka

Grunt Gulášová polievka Zdroj foto: Redakcia ZDRAVIE.sk

Poctivý guláš je poctivý guláš. Najmä muži sa často prsia, aký fantastický guláš varia a vedia o jeho príprave viesť siahodlhé debaty. Môže chuť Grunt polievky konkurovať?

Gulášová polievka chutila celkom mäsovo a mala správnu arómu. Podľa tipu od Vitany treba pridať zemiaky. Tie som urobil zvlášť a pridal ich nakoniec. S výsledkom som bol spokojný, nechutila vôbec umelo“

Grunt Hrachová s údeným mäsom

Grunt Hrachová s údeným mäsom Zdroj foto: Redakcia ZDRAVIE.sk

Spôsobov prípravy hrachovej polievky je viacero. Aby bola pekne krémová, treba hrach poriadne rozmixovať. Problém občas vzniká vtedy, ak je hrach rôzne starý alebo ak sa ho nepodarí poriadne rozmixovať.

Hrachová je pekne krémová a voňavá. Hrach bol akoby 100 % rozmixovaný, bez zbytkov a nejakých šupiek. Pridal som podľa tipu ešte krutóny a zjedla sa raz-dva. Viem si ju predstaviť ako predjedlo, ale aj ako hlavné jedlo, ak by som pridal párky alebo kúsky klobásky.“

Grunt Hrachová s údeným mäsom Zdroj foto: Redakcia ZDRAVIE.sk

Hodnotenie a odporúčanie

„S Grunt polievkami je varenie jednoduché a ak nemám k dispozícii časovo náročný originál, Grunt polievky sú hneď v poradí. Sú perfektnou náhradou.“

My sme si v redakcii ZDRAVIE.sk zaspomínali pri testovaní polievok na mnohé letné zážitky a veľmi sa už tešíme na tie nadchádzajúce. Kým si však založíte vlastný oheň a vytiahnete kotlík, prajeme dobrú chuť s polievkami od Vitany.

zdravie odporúča

Najčítanejšie články