Cardio magazín je už na trhu

Po skúšobnom nultom čísle dvojmesačníka Cardio magazín sa dostáva do predaja jeho prvé číslo, ktoré pokrstili pacient aj lekár – herec Michal Dočolomanský a významný slovenský kardiochirurg prof. Viliam Fischer, ktorý M. Dočolomanského operoval. Cardio magazín, nad ktorého odbornou stránkou bude mať dohľad práve V. Fischer, prednosta Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb v Bratislave, je jediný svojho druhu na Slovensku.

Chceli sme, aby si ľudia, ktorých sa problémy spojené s kardiovaskulárnymi chorobami týkajú – či už ich samotných, alebo ich blízkych, našli všetky dostupné informácie a aby im hlavne porozumeli,“ povedal riaditeľ agentúry Svetlonos, ktorá časopis vydáva, Radoslav Herda.

Cardio magazín chce pomôcť čitateľom vyhnúť sa infarktu, cievnej mozgovej príhode, ustrážiť si správne hodnoty krvného tlaku a cholesterolu a účinne bojovať s fajčením a obezitou.

Každé číslo detailnejšie rozoberá jednu tému, aktuálne je to hypertenzia, [v nultom čísle](https://www.zdravie.sk/sz/content/674-29938/Cardio-magazin-%96-novy-casopis-pre-liecbu-a-prevenciu.html)to bol infarkt myokardu. „Úlohou časopisu však je však aj zabaviť sa a pozerať sa na problémy s nadhľadom,“ tvrdí šéfredaktorka časopisu Dobroslava Krajačičová.

[Cardio magazín - nový časopis pre liečbu a prevenciu](https://www.zdravie.sk/sz/content/674-29938/Cardio-magazin-%96-novy-casopis-pre-liecbu-a-prevenciu.html)