Najúčinnejšie zbrane proti celulitíde

Aj vás trápi celulitída? Nie ste jediná. Hrboľatá pokožka pripomínajúca tvaroh alebo pomaranč trápi až 9 z 10 žien na svete. Niektoré majú nízky stupeň celulitídy, iné vysoký, no má ju takmer každá. Čo ale skutočne na redukciu "pomarančovej kože" zaberá?
To, prečo vzniká [**celulitída**](/choroba/30807/celulitida), na ktorých miestach tela sa usádza najčastejšie a prečo celulitídu nemajú takmer vôbec muži, svet už dávno vie. S radami, **ako sa jej zbaviť**, je to už ale horšie. Zozbierali sme pre vás najlepšie tipy, ako celulitídu zmierniť alebo sa jej úplne zbaviť.

Vyhýbajte sa cukru a soli

Ak sa stravujete zdravo, vašu celulitídu takmer nevidno. Ak chcete, aby to tak aj ostalo, neslaďte, ale ani nesoľte. Denne by naše telo malo prijať najviac 6 čajových lyžíc cukru. Myslíte si, že je to veľa? Zrátajte si, koľko ich obsahuje jeden pohár coca coly! Rovnako sodíkobsiahnutý v soli škodí našej pokožke. Vyhýbajte sa preto aj slaným jedlám.


Chcete byť v lete príťažlivá? Potom by ste určite mali aj cvičiť:

Vytvarujte si zadok bohyne

Ľanové semienka na raňajky

Ľanové semienka podporujú správnu hladinu estrogénov a zvyšujú tvorbu kolagénu. Ten je hlavnou zložkou, ktorá zodpovedá za pevnosť pokožky. Pevnejšia koža na stehnách a bruchu jednoducho lepšie skryje celulitídu. Skúste si ovsené vločky každé ráno posypať dvomi polievkovými lyžicami ľanových semienok.

Osem až desať pohárov vody denne

Voda nám pomáha vyplavovať toxíny, ktoré sa najradšej skrývajú v tukových vrstvách pod kožou a tým robia celulitídu ešte výraznejšou. Vypite 8 – 10 pohárov vody denne. Voda tiež priaznivo vplýva na vláčnosť a pevnosť pokožky.

Morské riasy

Patria medzi najzdravšie potraviny. Vďaka cholorofylu, ktorý obsahujú, pomáhajú účinne spaľovať tuky. Štúdie ukazujú, že ich pravidelnou konzumáciou sa dá zredukovať váha o 5 – 10 %, čím sa zmierňuje aj celulitída. Riasy je možné konzumovať sušené (napríklad primiešať do šalátu) alebo vo forme tabliet.

Zázrak menom Gotu Kola

Gotu Kola alebo po našom pupočník ázijský sa špeciálne skúmal aj v súvislosti s celulitídou. Je to jedna z mála rastlín, ktoré zaznamenali v boji proti celulitíde úspech. Extrakt z pupočníka ázijského je najlepšie konzumovať pred spaním. Nemá vedľajšie účinky, naopak, viditeľne zlepšuje elasticitu kože a jej pevnosť. Nie nadarmo sa tejto byline hovorí aj zelený zázrak.

Aminofylínové krémy

Aminofylín je látka, ktorá sa bežne používa pri liečbe astmy. Má však aj veľmi príjemné vedľajšie účinky – odbúrava tuk v bunkách. Krémy na báze aminofylínu sú vraj účinné. Stačí ich aplikovať dvakrát denne na postihnutú oblasť pokožky. Ak chcete odbúravanie tukov posilniť, nezabudnite na prísun vitamínu C.


Chcete mať do plaviek pekný zadok? Pozrite si tieto 3 cviky:

Vytvarujte si zadok bohyne

morticia 17

veľmi dobre pomáhajú aj zoštíhlujúce náplasti na celulitídu. Bola som z toho príjemne prekvapena aj keď nie som fanda zázračných vecí, ale na toto som sa nechala nahovoriť a urobila som dobre. Pokožku mám perfektnú a celulitida je fuč.

Slobodna

Myslím, že vznik celulitídy je do značnej miery ovplyvnený genetikou. Mne sa našťastie celulitída úspešne vyhla/vyhýba - určite je to génmi, dostatočným pitným režimom a tiež pravidelným športom.