Prajete si krásne a plné pery? Aj vy ich môžete mať.

Ako sa cítite, keď pozeráte film, v ktorom špúli pery Angelina Jolie alebo zvodná Marilyn Monroe a všetci muži naokolo sa môžu zblázniť? Hryziete si pri tom do pier, s ktorými nie ste už dlhú dobu spokojná a márne veríte, že vám to pomôže? Závidíte im ich zmyselnosť? Alebo vás skôr inšpirujú a motivujú k tomu mať rovnaké - nádherne tvarované a plné pery?

Bohužiaľ nie každá z nás má také šťastie ako Angelina Jolie, ktorá sa s plnými a zmyselnými perami už narodila. Príroda nie je všemocná, ale odborníci vám dnes umožnia získať to, čo vám nedopriala. Dokážu vám takmer bezbolestne a s rýchlym efektom upraviť kontúry pier, zväčšiť pery do vami požadovaného objemu alebo im dať harmonický a symetrický tvar. „Krásne pery sú silnou ženskou zbraňou, preto tento zákrok robíme veľmi často. Na dosiahnutie čo najlepších výsledkov pri zväčšení pier väčšinou používame výplňové materiály na báze kyseliny hyalurónovej alebo vlastný tuk. Často zároveň laserom upravujeme aj jemné linky a vrásky v okolí pier, čo podporí výsledný skrášľovací efekt,“ hovorí dermatologička MUDr. Alexandra Novotná PhD, majiteľka jednej z Bratislavských kliník.

Kyselina hyalurónová

Zlatý štandard pri úprave tvaru a veľkosti pier dnes predstavujú materiály na báze kyseliny hyalurónovej. Táto látka je pre medicínske účely získavaná laboratórne. V koži a podkoží na seba viaže veľké množstvo vody a preto je spoluzodpovedná za jej pružnosť a plnosť. „Pomocou tenučkej ihly sa do pier, alebo do rýh v oblasti od nosa smerom k ústam, nad hornou perou, pod spodnou perou a v oblasti poklesnutých ústnych kútikov aplikuje látka gelovitej konzistenci – kyselina hyaluronová. Látka sa s obľubou používa na korekciu povednutých, presušených „ scvrknutých“ pier a vrások okolo úst u starších osôb, alebo na zväčšenie a zvýraznenie pier u mladých žien,“ vysvetľuje doktorka Novotná.


Prečítajte si tiež:

Nevzhľadné vačky pod očami pošlite kade ľahšie

Botox - obeť mýtov a predsudkov

Prečo sa nevieme zbaviť vrások?


Dĺžka efektu po aplikácii týchto vstrebateľných implantátov je niekoľko mesiacov až jeden rok. Zákrok si nevyžaduje hospitalizáciu, klientky odchádzajú hneď po zákroku domov. Na dosiahnutie dlhodobejšieho efektu sa používajú nevstrebateľné implantáty, resp. vystuženie pier vlastným tkanivom. Tieto sú vhodné najmä na korekciu defektov, alebo atrofií v oblasti pier. Spravidla je tento zákrok súčasťou celkového faceliftingu.

Vlastný tuk

Ďalšou populárnou metódou je vypĺňanie pier vlastným tukom. Nespornou výhodou vlastného tuku je nulová pravdepodobnosť alergickej reakcie a subjektívne dobrý pocit pacienta, že mu do tela nie je aplikovaná cudzorodá látka. K veľkej renesancii tejto metódy v súčasnosti dochádza pri estetickej úprave tváre a pŕs. Tuk sa dá ako výplňový materiál využiť aj na vyhladenie hlbokých vrások (nosovolícnych alebo v oblasti medzi obočím). Medzi nesporné výhody patrí aj dlhodobé prežitie časti aplikovaného objemu. Nevýhodou zostáva nutnosť odberu v inom mieste a nevyhnutnosť počiatočného predimenzovania (aplikuje sa väčšie množstvo), pretože časť tuku sa po čase vstrebe. V prvých dňoch je teda vzhľad dosť neprirodzený. Aj keď je to len prechodný stav, je potrebné, aby s ním klientka počítala.

Práve obava zo straty prirodzenosti trápi mnohé dámy, ktoré uvažujú o úprave pier. Neprirodzené kačacie pery by už v dnešnej dobe nemal mať nikto. Prípravky, ktoré na klinike používame sú na špičkovej svetovej úrovni a vieme pekne regulovať objem aplikovanej látky tak, aby pery po zákroku vyzerali prirodzene. Cieľom nie je urobiť z klientky modelku pre pánske magazíny, ale zvýrazniť jej prirodzenú krásu. Vrátiť jej perám mladistvý efekt, sviežosť a kontúry. Lekár, ktorý tento zákrok vykonáva, však musí byť absolútny profesionál. Musí presne vedieť, kde a aký veľký objem výplne môže aplikovať,“ upozorňuje doktorka Novotná.

Buďte informovaní o všetkom, čo Vás zaujíma. Čítajte novinky a zaujímavosti z oblasti zdravia, krásy a životného štýlu.

Kotika

pery treba pravidelne hydratovat, premazavat balzamom, použivat kvalitne ruže, lesky na pery. Hlavne v zime pery potrebuju viac hydratacie ako inokedy. len netreba zabudat, že ak sa usmejeme, aj zuby by mali nejako vyzerat, patri to k tomu