Klik-Klinik pomáha: Neverím, že je to popôrodná depresia!

Projekt 1. internetovej kliniky www.klik-klinik.sk neustále pomáha novým ľuďom. Karin potrápila popôrodná depresia, hoci si to spočiatku odmietala pripustiť.
Zdroj foto: Shutterstock.com
V marci minulého roku sme pre vás spustili unikátny projekt 1. internetovej kliniky **[www.klik-klinik.sk](https://klinika.zdravie.sk/).** Pravidelne zaznamenávame množstvo pozitívnych ohlasov od ľudí, ktorí túto službu už vyskúšali. Najzaujímavejšie z nich sme sa rozhodli postupne uverejňovať, aby ste mali aj vy možnosť zistiť, kedy a v akých prípadoch vám môže Klik-Klinik pomôcť. Vzhľadom na rešpektovanie súkromia klientov, ich mená nebudú zverejnené.
_Môj malý synček má práve 3 mesiace a je môj prvorodený. Bohužiaľ, už pár dní po pôrode sa u mňa prejavila [**popôrodná depresia**](/clanok/53496/poporodna-depresia). Mala som problém zaspať a neustále som cítila akoby taký vnútorný nepokoj. Navonok som sa snažila usmievať a robiť všetko tak, aby to vyzeralo, že som v poriadku. Pocit, že bola zo mňa zrazu mama, ma však často premohol a bála som sa, že sa o syna nedokážem dobre postarať alebo, že niečo urobím zle alebo to vôbec neurobím, keď to bude potrebné. Manžel, moji aj jeho rodičia sa mi, samozrejme, snažili pomáhať, ale tie nepríjemné pocity a obavy zo zlyhania neprechádzali. Až neskôr, po rozhovore s kamarátkou som si uvedomila, že by mohlo ísť o popôrodnú depresiu, dovtedy som si niečo také nechcela pripustiť. Napísala som odborníkom na [**www.klik-klinik.sk**](https://klinika.zdravie.sk/) a popísala im moje problémy. Vďaka ich rýchlej odpovedi som tak získala impulz a istotu k tomu, aby som vyhľadala odbornú pomoc._

Karin

Ak hľadáte odborné zdravotné informácie, poradenstvo alebo pomoc pri riešení konkrétneho zdravotného problému, obráťte sa na odborníka na **[www.klik-klinik.sk](http://www.klik-klinik.sk/)**, ktorý vám ochotne poradí.
RNG

Tehotenstvo porod a kojenie dava na zenu extra tlak a rabuje ju o rozne ziviny, od mineralov(tetania, osteoporoza) az po rozne materialy potrebne na vyrobu roznych neurotransmiterov. K tomu ked sa prida stres, tak je z toho zdravotny problem.
Preto radim zenam v tehotenstve aj kojeni si doplnovat aspon nejake materialy, najma mineraly na kosti, DHA na nervove obaly a mozog, a samozrejme kyselinu listovu, co dnes uz predpisuju aj lekari.